Δημιουργία Τεχνητών Υφάλων στην νοτιοανατολική περιοχή της Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Στη Κάρπαθο μετέβη την Δευτέρα 10 Μαρτίου  ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας του Νοτίου Αιγαίου Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, συνοδευόμενος από την Τμηματάρχη Αλιείας Δωδεκανήσου Μαριγώ ΦΩΤΑΚΗ Βιολόγο – Ιχθυολόγο , η όποια είναι και η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Προστατευόμενης Περιοχής Βαρείας Καρπάθου & Σαρίας.   
Σε συνάντηση με τους συλλόγους των αλιέων της Καρπάθου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου, όπου  παρουσία του Δήμαρχου Καρπάθου Μιχάλη ΧΑΝΙΩΤΗ , του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου (Επάρχου) Καρπάθου – Κάσου  Μιχάλη ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ , Δημοτικών Συμβούλων , των Λιμενικών Αρχών και φυσικά των αλιέων του νησιού ο  Βιολόγος – Ιχθυολόγος του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών (ΙΝΑΛΕ) , Παύλος ΒΙΔΩΡΗΣ , παρουσίασε την μελέτη που εκπόνησε το ΙΝΑΛΕ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ)  και αφορά στην δημιουργία Τεχνητών Υφάλων στην νοτιοανατολική περιοχή της Καρπάθου και βορείως της Κάσου.
Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης  , ο Έπαρχος  και η Τμηματάρχης Αλιείας,  παρουσίασαν το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης της Θάλασσας Αλιείας & Υδατοκαλλιέργειας (ΠΕΠΔΘΑΥ) 2014-2020.
Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  ενημέρωσε τους αλιείς του νησιού οι οποίοι ειδικεύονται στο ψάρεμα της «Συμιακής Γαρίδας» (plesionica narval) για την οποία το ΕΛΚΕΘΕ, σε συνεργασία με την η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Π.Ν.Α με υπέβαλαν πρόταση η όποια ενεκρίθη και εντάθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-13 με την οποία χρηματοδοτείται σχέδιο  για την επιστημονική παρακολούθηση της Αλιείας του ώστε να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο που την διέπει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης , Έπαρχος  και η Τμηματάρχης, ζήτησαν την ενεργό συμμετοχή τους στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος.  
Επίσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο ΚΟΝΣΟΛΑ του οποίου η  συνδρομή στην ένταξη της πρότασης για το ‘Συμιακό Γαριδάκι’ στο ΕΠΑΛ 2007-13 ήταν καθοριστική.
Ακολούθησε εκτεταμένος διάλογος με του αλιείς και τους λοιπούς συμμετέχοντες τόσον για τους Τεχνητούς Υφάλους όσο και για το     ΠΕΠΔΘΑΥ προκειμένου να γίνουν γνωστές οι στρατηγικές θέσεις τόσον της χώρας όσο και της  ΠΝΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-20, για την διαχείριση της θάλασσας, της αλιευτικής βιομάζας (ιχθυαποθέματος), και την στήριξη της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.   
Οι αλιείες παρουσίασαν αναλυτικά τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους τόσον για τις αναγκαίες υποδομές  στήριξης της αλιείας όσον και για τα μετρά και τις δράσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται στο Εθνικό και Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο της περιόδου 2014-20.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...