Δημιουργία δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού στην Η.Ν. Κάσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ : Δημιουργία  δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού στην Η.Ν. Κάσου.

- Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου  ομάδες της HOPEgenesis,  και της EUROLIFE FFH  σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και την μονάδα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών επισκέφθηκαν την  Η.Ν. Κάσο, στα πλαίσια του 15ου οδοιπορικού τους, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για  την διεξαγωγή του νέου προγράμματος παροχής δωρεάν θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης .

 

   Κατά την διάρκεια της  ημερίδας  οι κάτοικοι  της  Η.Ν. Κάσου ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της ΜΚΟ  HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά και τον διευθύνοντα σύμβουλο  της χορηγού εταιρείας EUROLIFE FFH  Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου  ότι μετά την Πάτμο και τα Άγραφα  ξεκίνησαν οι  ενέργειες για τη δημιουργία δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού και στην Η.Ν. Κάσο .

 

   Μετά  την ολοκλήρωση της εκδήλωσης   ακολούθησε  από την ομάδα εργασίας της   HOPEgenesis επιτόπιος έλεγχος  του προτεινόμενου  κτιρίου για την στέγαση του δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού.  Ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου αφού ευχαρίστησε  θερμά τα στελέχη  και τα μέλη  της ομάδας  της ΜΚΟ  HOPEgenesis  και της χορηγού εταιρίας  Eurolife FFH για την μέχρι σήμερα κοινωνική  προσφορά τους  στους κατοίκους του νησιού και  για την πρόθεσή ίδρυσης και λειτουργίας  δημοτικού κέντρου απασχόλησης παιδιών και βρεφονηπιακού σταθμού στην Η.Ν. Κάσο ,  δεσμεύτηκε για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας  από τις υπηρεσίες του Δήμου στην ομάδα εργασίας της HOPEgenesis  για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου.

 

   Στην συνάντηση έλαβαν μέρος εκτός από τον Πρόεδρο της  HOPEgenesis κ. Στέφανο Χανδακά ,και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  της χορηγού εταιρείας   EUROLIFE FFH  Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου , η Ελίνα Σμπώκου (Διευθύντρια HOPEgenesis), ο Νίκος Κακολύρης (Διευθυντής Επικοινωνίας EUROLIFE FFH - χορηγός), ο Νικόλαος Πετρογιάννης (Πλοίαρχος, Διευθυντής ΜΙΥΑ-ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό). Ο Γεώργιος Πατρίκιος (Αναπληρωτής Διευθυντής ΜΙΥΑ-ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό) η Κωνσταντίνα Γαϊτάνου (Πλοίαρχος, Συντονίστρια ΜΙΥΑ/ΝΝΑ Τομεάρχης Ειδικών Μονάδων ΝΝΑ, Πολεμικό Ναυτικό)η Έλενα Κτιστάκη (ΠΝ) και η Αλεξάνδρα Λέττη (ΠΝ).Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Περσελής ,ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας  Δημήτρης Φραγκούλης , η Πρόεδρος του Δ.Σ Νικολέττα Σοφίλα και οι Δ.Σ Μανόλης Νικολάκης, Γιώργος Μηνακάς, Γιώργος Μιχ. Ζούλης και ο Μανόλης Γ. Βρετός.                                               

      Στην συνάντηση επίσης παρέστησαν οι ωφελούμενες του πρώτου κύκλου  προγράμματος  της HOPEgenesis   στο  οποίο  ο Δήμος  της Η.Ν. Κάσου, εντάχθηκε τo 2018, και αφορούσε την εξολοκλήρου κάλυψη των εξόδων  κύησης, τοκετού, μεταφοράς και διαμονής των εγκύων του νησιού στις δομές πραγματοποίησης εξετάσεων και τοκετού .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...