Δημητρης Γάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα του ελληνικού λαού

Δημητρης Γάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

-Πανηγυρίζει η κυβέρνηση πανηγυρίζουν και οι ντελάληδες της πολιτικής της για την  απόφαση της να επιδοτήσει με 1,9 δισεκατομμύρια το trust των παρόχων της ενέργειας στην χώρα μας. Με την κατάργηση της  ρήτρας αναπροσαρμογής ουσιαστικά ανέλαβε η κυβέρνηση ρόλο μεσάζοντα. Αντί να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της ΔΕΗ και μεσω αυτής στην προστασία και θωράκιση των νοικοκυριών και των επιτηρήσεων ανέλαβε  ουσιαστικά να μοιράσει τους φόρους των Ελλήνων  φορολογούμενων σε 6 trust που κερδοσκοπούν ασύστολα και αχόρταγα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη  οχι μόνο καλύπτει την αισχροκέρδεια της προηγούμενης περιόδου αλλά την αυξάνει ακόμα περισσότερο.

Εκμεταλλευόμενη την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου άρα και έμμεσα της τιμής της κιλοβατώρας στο χρηματιστήριο ενέργειας σε πρωτοφανή επίπεδα, προχώρησε σε μια ανακατανομή των εθνικών πόρων παίρνοντας  από τους πολλούς και δίνοντας τους λίγους. 

Γιατί τι είναι τα 1,9 δις; 

Χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. 

Και που δίνονται; 

Σε 6 εταιρείες που δεν κάνουν άλλο τίποτα από το να εμπορεύονται την παραγόμενη από εθνικούς πόρους ενέργεια.

Μεταφορά δηλ απο ΟΛΟΥΣ σε 6.

 

Το δόλωμα της μεγάλης κυβερνητικής μπίζνας είναι ότι κερδίζει και ο καταναλωτής αφού με την επιδότηση πέφτει η τιμή που διαμορφώνεται χρηματιστηριακά. Ουσιαστικά δίνουμε 10 και μας επιστρέφουν 1.   Τα άλλα 9 που πάνε; 

Αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί με μια απόφαση για την αποδέσμευση της ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο, καθιέρωση πλαφόν και στη χονδρική και στη λιανική τιμή της ενέργειας   και την κρατικοποίηση της Δ.Ε.Η. όπως ήδη έγινε και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Επειδή ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς από κάθε πλευρά, πληθωρισμός, ενεργειακή κριση,  ακρίβεια βασικών αγαθών, πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματα. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν είναι ικανή να το κάνει, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει. Για λόγους οικονομίας και δημοκρατίας


Ρόδος 24-8-2022

Δημήτρης Γάκης 

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...