Δημήτρης Κρητικός: Ένας ισχυρός μητροπολιτικός δήμος Ρόδου με αιρετές αντιδημαρχίες στους πρώην δήμους

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ

ΡΟΔΟΣ 19/09/2013
Αξ Κε Διευθυντά


Είναι γνωστό και αποδεκτό από όλους και ειδικά από τους δημότες ότι ο Καλλικράτης απέτυχε.
Απέτυχε παταγωδώς!
Και αυτό οφείλεται όπως έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει, στο ότι σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε ταχύτατα χωρίς προγραμματισμό, χωρίς μπούσουλα, με μόνο στόχο και σκοπό την διάλυση των Δήμων και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων της τότε πολιτικής εξουσίας.
Όπως έγινε με την υγεία, την παιδεία και γενικά τις περισσότερες δομές του κράτους από πολιτικούς οι οποίοι  σχεδίαζαν και αποφάσιζαν χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας στα πλαίσια των κομματικών -μνημονιακών εντολών και υποχρεώσεων τους.
Δυστυχώς αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα και από την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα υπουργοί της ΝΔ να εφαρμόζουν νόμους και αποφάσεις για τις οποίες παλαιότερα  διαφωνούσαν, ενώ ο λαός παρακολουθεί άφωνος και απογοητευμένος την καταβαράθρωση των πάντων χωρίς ελπίδα!
Όσον αφορά τον Καλλικράτη και τις πιθανές επικείμενες αλλαγές στο νησί μας, διαβάζω, ακούω, ενημερώνομαι για τις πάρα πολλές απόψεις και θέσεις που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και προβληματίζομαι πραγματικά.
Προ ημερών επισκέφθηκε τον αρμόδιο Υπουργό Κο Μιχελάκη αντιπροσωπεία από βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με διαφορετικές προτάσεις ο καθένας!
Ποια πρόταση θα πρέπει να υιοθετήσει ο Υπουργός;
Βεβαίως όλες έχουν τα υπέρ και τα κατά.
Δεν θα έπρεπε να παρθεί πρώτα η απόφαση εδώ, από όλους τους φορείς, η πιο συμφέρουσα για τον τόπο μας, παραμερίζοντας τα προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα και εν συνεχεία να παρουσιαστεί ο φάκελος με τη μία και μοναδική πρόταση στο Υπουργείο?
Δηλαδή δεν έχουμε μάθει ακόμα πως να διεκδικούμε , γιαυτό τα χάσαμε όλα!
Τέλος επειδή τα τοπικά ΜΜΕ  κατατάσσουν κι εμένα στους θιασώτες του ενιαίου δήμου έχω να δηλώσω τα εξής.
Παραμένω πιστός και εξακολουθώ να υποστηρίζω την πρόταση που κατέθεσα και επί Δημαρχίας μου στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καμείρου για τον ένα δήμο ανά επαρχείο.
Δηλαδή ένας ισχυρός μητροπολιτικός  Δήμος Ρόδου με αιρετές αντιδημαρχίες στους πρώην Δήμους, οι οποίες θα έχουν προϋπολογισμό καθημερινότητας δικό τους, ενώ τεχνικές, οικονομικές και άλλες υπηρεσίες σωστά στελεχωμένες θα βρίσκονται στο κέντρο και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν καλλίτερα στις ανάγκες τις κάθε περιοχής.
Η νησιωτική  περιοχή μας με τις γνωστές  ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της, δεν μπορεί να επιβιώσει διαφορετικά.
Μια συζήτηση με δημάρχους νησιών οι οποίοι έχουν καταντήσει να μην έχουν υπάλληλο για τα απαραίτητα  και όχι μόνον, θα σας πείσει.




Ακόμα θυμάμαι αυτό που έλεγε  ο αείμνηστος συνάδελφος μου Δήμαρχος Τήλου και Γιατρός, Τάσος Αλιφέρης ο οποίος κι αυτός ήταν θιασώτης του ιδίου μοντέλου.
Καλλίτερα αξιοπρεπής αντιδήμαρχος παρά δήμαρχος επαίτης!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Δημήτρης Γ Κρητικός
  Πνευμονολόγος
Πρ Δήμαρχος Καμείρου

 


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...