Δημήτρης Κρεμαστινός: Εξουσιοδοτούμε τον πρωθυπουργό για την παραμονή της χώρας στο ευρώ χωρίς να ξεχνάμε τα λάθη και τις παραλείψεις...

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
-Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
-10.07.2015


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνήλθε εκτάκτως για να εξετάσει τη δημιουργηθείσα κατάσταση μετά την υποβολή από την Κυβέρνηση του Νομοσχεδίου «Για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».
Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός υποστήριξε την άποψη ότι: «Θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι εξουσιοδοτούμε τον Πρωθυπουργό με όλους τους τρόπους να επιτύχει την παραμονή της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ευρωζώνης.
Αυτό σημαίνει ότι δεν υιοθετούμε τα λάθη και τις παραλείψεις που διέπραξε ο ίδιος και η διαπραγματευτική ομάδα κατά τη διαπραγμάτευση. Δεν υιοθετούμε, την παρατεταμένη, άσκοπη και αναποτελεσματική διαπραγμάτευση που επέφερε ανασφάλεια στους πολίτες με απόσυρση των καταθέσεών τους άνω των 45 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Δεν υιοθετούμε την προκήρυξη του δημοψηφίσματος,  με ασαφές περιεχόμενο τόσο για εκείνους που ψήφισαν «ναι» όσο και για εκείνους που ψήφισαν «όχι», το οποίο επέφερε το κλείσιμο των τραπεζών με αποτέλεσμα να παγώσουν όλες οι εμπορικές συναλλαγές πλήττοντας και τη μοναδική βιομηχανία της χώρας που θεωρείται ο τουρισμός.
Το τίμημα των μέτρων όπως τα αξιολογούσαν οι λεγόμενοι «θεσμοί» (Τρόικα) ήταν περί τα 2 δις στην αρχή του χρόνου. Σήμερα, τα προτεινόμενα μέτρα ξεπερνούν τα 12 δις.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει ότι το ελληνικό χρέος έγινε μη βιώσιμο το τελευταίο διάστημα ως αποτέλεσμα των χειρισμών της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών, με συνέπεια την απομάκρυνση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη από τη θέση του. Οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν και κατέφυγαν σε άλλους πολιτικούς χώρους που ακολουθούσαν και πρότειναν άλλους –εύκολους και ανύπαρκτους- δρόμους είναι καιρός να ανανήψουν γιατί θα κληθούν οι ίδιοι και ολόκληρος ο ελληνικός λαός να πληρώσουν το λογαριασμό.»
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δια της Προέδρου της κας Γεννηματά, αποφάσισε να εκφραστεί με βάση τα ανωτέρω στην Ολομέλεια της Βουλής.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...