Δημήτρης Γάκης:  Η συλλογικότητα, η ενότητα, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης είναι τα μέσα του αγώνα μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Δημήτρης Γάκης:  Η συλλογικότητα, η ενότητα, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης είναι τα μέσα του αγώνα μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών  υγείας.

- Η Κως έδειξε το δρόμο. Η Ρόδος έπιασε το νήμα και συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης της υγείας στα Δωδεκάνησα αλλά και γενικότερα σε όλη τη  νησιωτική χώρα. 

Πιστεύω ότι κοινός στόχος όλων μας είναι να στηρίξουμε το δικαίωμα του Δωδεκανησιακού λαού για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες μέσα από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Η συλλογικότητα, η ενότητα, το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και η εγκατάλειψη  των παρωχημένων κομματικών και βουλευτοκεντρικών αντιλήψεων άσκησης διοίκησης, είναι τα μέσα, τα όπλα για να πετύχουμε αυτό το σκοπό και η σύσκεψη στο εργατικό κέντρο Ρόδου έδειξε ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.  

Τα προβλήματα υγείας δεν κάνουν διακρίσεις. 

Η προχθεσινή δυναμική συνάντηση των φορέων της Ρόδου με πρωτοβουλία του ΕΚΡ πρέπει να οργανωθεί και να μετατραπεί σε μια συλλογική πίεση προς την κυβέρνηση για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου. Η κάλυψη των χρόνιων ελλείψεων ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού, η κάλυψη των ελλείψεων των μέσων για την άσκηση των καθηκόντων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπως είναι το οξυγόνο, κλινοσκεπασμάτων κ.ά. η επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η επαναφορά ανθρώπινων συνθηκών εργασίας δεν παίρνουν άλλη καθυστέρηση.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου μας δεν είναι απλά προβλήματα μιας επιχείρησης, δεν είναι απλά εσωτερικά προβλήματα λειτουργίας. Τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου της Ρόδου είναι βαθιά κοινωνικά προβλήματα γιατί έχουν να κάνουν με την υγεία, το ύψιστο δηλαδή αγαθό της κοινωνίας μας,  έχουν να κάνουν με τη ζωή των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας. Ως εκτούτου πρέπει κανείς να στέκεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα για την επίλυση τους.

Είναι κατά την άποψη μου απαραίτητη η συστράτευση όλων στον αγώνα για την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση κάθε σκέψης που θα συρρικνώνει και θα κλείνει δημόσια νοσοκομεία υπέρ της διεύρυνσης των ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας μέσω του περίφημου “χάρτη υγείας” που ετοιμάζει το υπουργείο υγείας. 

Η πολιτική της υγείας στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στα νησιωτική χώρα θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση που να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις γεωγραφικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Με ένα επιστημονικά ορθολογικά και χωροταξικά σχεδιασμένο περιφερειακό δίκτυο μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας για να μπορεί ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει ισότιμη πρόσβαση στο αγαθό της υγείας όπου κι αν βρίσκεσαι. Το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία δεν υπακούει σε δημοσιονομικές προτεραιότητες αλλά στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών . 

Εκπτώσεις στην υγεία δεν γίνονται.

 

                                                                             Ρόδος 13-6-2022

Δημήτρης Γάκης 

Πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...