Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε; Μας λείπει ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε; 

                                         Μας λείπει ο Δημήτρης Κρεμαστινός


- Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την μεγάλη απουσία του Δημήτρη Κρεμαστινού. Πάντα παρών στις εκδηλώσεις της Σύμης τιμώντας με συγκίνηση το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της αγαπημένη του Δωδεκανήσου από τις δυνάμεις κατοχής στις συμμαχικές δυνάμεις.

Δύο χρόνια σήμερα από την αναχώρηση του Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον ουρανό της δόξας που ο ίδιος δημιούργησε. 

Στο τρίπτυχο ….ο Δημήτρης της επιστήμης, ….ο Δημήτρης της κοινωνίας, … ο Δημήτρης της πολιτικής εμείς προσθέτουμε και …ο Δημήτρης της Δωδεκανήσου … ο Δημήτρης της καρδιάς μας.

Πραγματοποιήθηκε προχθές μία πολυπληθής τιμητική εκδήλωση σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο, όπου αναπτύχθηκε το πολυσχιδές έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού στην ιατρική, στην κοινωνία, στην πολιτική. 

Στον τομέα της ιατρικής, όπως επισημάνθηκε από τους καθηγητές ήταν μεγάλη, τεράστια, η προσφορά στην πρόοδο αλλά και στην εκλαΐκευση της επιστήμης. Ένας πλούσιος επιστημονικός απολογισμός από άρθρα, μελέτες, έρευνες. Πραγματικά ένας ογκόλιθος της επιστήμης της ιατρικής  υπήρξε ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Η αξία του αναγνωρίστηκε πέραν των συνόρων της χώρας μας και από μεγάλους ηγέτες άλλων χωρών. Η γνώμη του ήταν πάντα βαρύνουσας σημασίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός δεν έκανε επιλογή των ασθενών. Πόσοι και πόσοι απλοί άνθρωποι χωρίς οικονομικούς πόρους σώθηκαν από την Δημήτρη της καρδιάς μας… 

Ο Δημήτρης της πολιτικής ήταν μια άλλη πλούσια σε προσφορά πλευρά του και για τη Δωδεκάνησο αλλά και για όλη τη χώρα. Με απόψεις που πάντα μοιραζόταν με απλούς ανθρώπους, με τους συντρόφους του αλλά και με μας των άλλων κομμάτων. Ήθελε πάντα να ακούει, να ακούει τη γνώμη των άλλων να συζητάει μαζί τους για τις προτάσεις του και τις ιδέες του και τα οράματα του. Και είχε πολλά ανεκπλήρωτα ακόμα. Πράγματι, χωρίς να μεγαλοποιεί κάνεις τα λόγια του, είμασταν ιδιαίτερα τυχεροί εμείς που είχαμε την ευκαιρία της άμεσης επαφής και συζήτησης με το Δημήτρη Κρεμαστινό, με τον Καθηγητή όπως του άρεσε να τον αποκαλούμε.

Ο Δημήτρης της κοινωνίας ήταν η μετουσίωση του Δημήτρη της επιστήμης και του Δημήτρη της πολιτικής στην κοινωνική εφαρμογή, στον άνθρωπο. Και η επιστήμη και η πολιτική ήταν τα μέσα που αναδείκνυαν τον ευαίσθητο κοινωνικό του χαρακτήρα.

Πάντα καλοσυνάτος, προσιτός και ευγενικός ήταν κοντά στον άνθρωπο και ιδιαίτερα κοντά στους Δωδεκανήσιους. Αυτός ο μεγάλος Καθηγητής υπηρετούσε με πάθος τον άνθρωπο, απάλυνε τον πόνο του. Πάντα με το χαμόγελο. 

Πρέπει, έλεγε,  να συζητάς με τον ασθενή για να μπορείς να κάνεις σωστή διάγνωση και ταυτόχρονα να του ενισχύεις την αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι μπορεί τα πάντα τα καταφέρει.

Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε; 

Μας λείπει ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

 

Ρόδος 8-5-2022

 
Δημήτρης Γάκης 

Πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...