Δημήτρης Γάκης: Χαρείτε και απολαύστε δημιουργικά την εφηβικά σας 

Δημήτρης Γάκης: Χαρείτε και απολαύστε δημιουργικά την εφηβικά σας 

- Παρότι τα χρόνια περνάνε και αφήνουν πίσω τους φθορά, σκέψεις, όνειρα και ελπίδες δεν μπορεί αυτή τη μέρα να μην είσαι χαρούμενος. Και δεν μπορεί να μην είσαι χαρούμενος όταν αυτή η μέρα ξεκινάει με γέλια, με φωνούλες παιδικές, με εφηβικές ελπίδες που μοιάζουν με αντίλαλο της δίκης σου παιδικής και εφηβικής ηλικίας. 

Εύχομαι σ’ όλους τους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς καλή και παραγωγική χρονιά, παρά τις δυσκολίες που όπως φαίνεται για δεύτερη χρονιά επιφυλάσσει η πανδημία σε συνδυασμό με την κυβερνητική ανικανότητα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. 

Στους μαθητές ιδιαιτέρως, θέλω να πω ότι η εφηβεία είναι μια καθοριστική φάση της ζωής, που συνδυάζει την ομορφιά της νιότης με τις μεγάλες επιλογές που θα επηρεάσουν ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή. Πρέπει αυτήν την ελπίδα, την χαρά, το κέφι, να τα μεταφέρετε μέσα στις τάξεις σας, να τα μεταδώσετε στους δασκάλους σας και να μοιραστείτε μαζί τους την ομορφιά της γνώσης. Ο άνθρωπος αρχίζει να γερνάει όταν σταματήσει να θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα, να θέλει να γνωρίζει νέους ανθρώπους.

Το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος μάθησης αλλά και το πρώτο άνοιγμα προς την κοινωνική μας ζωή. Εδώ κατά κανόνα δημιουργούνται οι πρώτες φιλίες της ζωής μας, εδώ μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με τους άλλους σε πνεύμα συλλογικότητας, ισοτιμίας, αμοιβαίου σεβασμού. Στο σχολείο μας δίνεται η δυνατότητα, για πρώτη φορά και περισσότερο ίσως από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μας να αντιληφθούμε πόσο διαφορετικοί μπορεί να είμαστε ο ένας από τον άλλον και παρ’ όλα αυτά να είμαστε όλοι ίσοι.

Το σχολείο είναι εργαστήρι γνώσεων, το σχολείο είναι και ο χώρος διαμόρφωσης της κοινωνικής μας ζωής. Είναι παράλληλα και ο χώρος της εφηβικής αμφισβήτησης και των πρώτων ερωτικών σκιρτημάτων. Με τον καλύτερο τρόπο να χαρείτε και να απολαύσετε δημιουργικά την εφηβεία σας.

Δημήτρης Γάκης 

Πρώην Βουλευτής Δωδ/σου ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...