Δημήτρης Γάκης: Το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο είναι ρεαλιστικό και αξιόπιστο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Γάκης: «Το όραμά μας για την Ελλάδα του αύριο είναι ρεαλιστικό και αξιόπιστο. Είναι πρόγραμμα αξιών, σχέδιο κοινωνικής συνοχής & ανάπτυξης»

Ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση για το σχέδιο επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που παρουσίασε την Τρίτη 13 Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης – συζήτησης, δήλωσε:

«Αναζωογόνηση της αγοράς, με πόρους και σύγχρονα θεσμικά εργαλεία, πραγματική ανάσα σε μικρομεσαίους και εργαζόμενους με γενναίες φορολογικές ρυθμίσεις με κούρεμα ως 60% χρέους και προστασία της α' κατοικίας, τεκμηριωμένο πρόγραμμα Ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στη δοκιμαζόμενη από τη διπλή κρίση Ελληνική κοινωνία η ολοκληρωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από το σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί μόνο τον «οδικό χάρτη» της μετά COVID εποχής. Με την πανδημία ακόμα σε εξέλιξη το σχέδιο μας στοχεύει τόσο στην άμεση ανακούφιση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση και τις κυβερνητικές αστοχίες, όσο και στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και κοστολογημένου πακέτου δράσεων που εκφράζουν το δικό μας όραμα για την Ελλάδα της «επόμενης δεκαετίας». Μέσα από φορολογικά κίνητρα και μέτρα υπέρ των πιο ευάλωτων, με τη χρήση χρηματοοικονομικών εργαλείων υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, υπέρ των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Ειδικά για τις νησιωτικές περιφέρειες, η λογική του δικού μας προγράμματος είναι διπλή και αποφασιστική: Πράσινο στον τουρισμό και στην ανάπτυξη, κόκκινο στις αντι-εργατικές αντιαναπτυξιακές και βαθειά συντεχνιακές πολιτικές της συντηρητικής παράταξης. Ο δρόμος της προσαρμογής στις νέες συνθήκες και της εξόδου από την κρίση γίνεται με ουσιαστικό restart που να επενδύει στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, στον πολιτισμό, στην αλιεία, στον τουρισμό, στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση, στην ψηφιακή προβολή των νησιών, στη στήριξη των τοπικών οικονομιών μέσα από την αναπτυξιακή Τράπεζα. Δεν είναι η Ελλάδα του 21ου αι. έργα βιτρίνας, μέσα από μικρά κατασκευαστικά ΕΣΠΑ, επιδόματα και υποσχέσεις. Η αναπτυξιακή στρατηγική που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού μας χρειάζεται ριζικές λύσεις και αξιόπιστη κυβέρνηση. Είμαστε έτοιμοι για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Αξιοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό μέσο και πρόγραμμα. Υπέρ των εργαζόμενων και του λαού, μαζί με τους πολίτες. Με πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας, με σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελληνικής κοινωνίας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

 

--

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...