Δημήτρης Γάκης. Το μήνυμα των χθεσινών εκλογών είναι Δεύτερη φορά Αριστερά ΝΑΙ

Ολοκληρώθηκε χθες μια επίπονη αλλά και πολύ απαραίτητη διαδικασία μετασχηματισμού του κόμματος μας με τον καλύτερο τρόπο. 172.000 μέλη του κόμματος, από τα οποία τα 110.000 γράφτηκαν χθες, ανέθεσαν για μία ακόμα φορά την ελπίδα τους στο ΣυΡιζΑ και ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί του για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας. 

Μια μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα γιατί αυτός την οραματίστηκε, αυτός την υλοποίησε.

Χαρακτηριστικά αυτής της ολοκλήρωσης είναι η μετατροπή του κόμματος μας σε ένα κόμμα των μελών του τα οποία θα αποφασίζουν για όλα σχεδόν τα θέματα και παράλληλα σε ένα ψηφιακό κόμμα που θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της τεχνολογίας στην λήψη των αποφάσεων και στην οργάνωση της δράσης του.

Τα μέλη του κόμματος εξέλεξαν τον πρόεδρο του και τα μέλη της κεντρικής επιτροπής για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι πάρα πολύ θετικό γιατί θεμελιώνεται στην ίδια την κοινωνία. Ειδικότερα στα Δωδεκάνησα ψήφισαν 1600 νέα μέλη με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Καστελλόριζο από 2 σε 48 μέλη, την Χάλκη από 4 σε 97,  τους Λειψούς από 0 σε 28.

Οι πανηγυρισμοί πάντως πρέπει σιγά-σιγά να καταλαγιάσουν και να παραχωρήσουν την θέση τους στην δουλειά για την πραγμάτωση της ελπίδας και των ονείρων που ο ελληνικός λαός ακούμπησε και πάλι στο ΣυΡιζΑ. Ας αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζαλισμένους να ψάχνουν να βρουν λέξεις για να κρύψουν τον πανικό τους.  Ας τους αφήσουμε να βράζουν στο ζουμί τους. 

Εμείς έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη, τη μάχη να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την πολιτική προίκα που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός και να την μετατρέψουμε σε μια δυναμική πολιτική  πίεσης που θα προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών και θα ανατρέψει την επικίνδυνη πολιτική της νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 

Πιστεύω ότι ο/η γραμματέας του κόμματος που θα εκλεγεί από τη νέα κεντρική επιτροπή πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε δύο δράσεις. 

1. Οργανωτική ανασυγκρότηση ή καλύτερα θα ‘λεγα οργανωτικός σχεδιασμός από το μηδέν που να μπορεί να υλοποιήσει τις αρμοδιότητες που με βάση το νέο καταστατικό μεταφέρονται στα μέλη, αλλά ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει και να μεγιστοποιήσει την προσφορά του κάθε μέλους στον αγώνα της πολιτικής αλλαγής που είναι μπροστά μας.
2. Να οργανώσει τις δομές του ψηφιακού κόμματος ώστε να δίνεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των μελών στην ενημέρωση αλλά και στην συμμετοχή τους στις αποφάσεις που παίρνονται. Η οργάνωση του ψηφιακού κόμματος θα πρέπει να παρουσιάζει ένα κόμμα-χταπόδι το οποίο να απλώνει τα πλοκάμια του σε όλους τους χώρους κοινωνικής παρέμβασης.

 

Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε βάλει, δηλαδή η μετατροπή του κόμματος μας σε κόμμα των μελών με ψηφιακή μορφή δεν μπορεί να λειτουργήσει με οργανώσεις των 500 και 1000 μελών. Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα σε μέτρα που θα δίνουν την δυνατότητα στα μέλη μας να αναλάβουν το ρόλο τους και να ασκήσουν τις αρμοδιότητες τους που κατοχυρώνονται με το νέο καταστατικό, τότε θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Όσο ψηφιακό να θέλεις να κάνεις το κόμμα θα πρέπει να έχεις ευέλικτες μονάδες οργάνωσης και δράσης έτσι ώστε να μπορούν να αποδώσουν έργο.  

Κατα την άποψη μου είναι αναγκαίο πια να φτάσουμε πολύ κοντά στα προβλήματα των πολιτών, δίπλα στον πολίτη.  Απαιτούνται γιαυτό  οργανώσεις ανά γειτονιά,  οργανώσεις σε χώρους δουλειάς, οργανώσεις σε κάθε επιστημονικό φορέα, οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης, οργανώσεις νεολαίας παντού φτιάχνοντας έτσι ένα πλέγμα που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα με τα μέλη που λειτουργούν σ’ αυτούς τους χώρους και να δίνουν γρήγορα πολιτικές λύσεις στα προβλήματα. Δεν μπορούμε να αποτύχουμε δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε. 

Οι πολίτες προχθές μας είπαν:

Δεύτερη φορά Αριστερά ΝΑΙ 

 

                                                                                        Ρόδος 16-5-2022

Δημήτρης Γάκης

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...