Δημήτρης Γάκης : Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα σε μια κυβέρνηση νικητών και όχι ηττημένων!

Δημήτρης Γάκης : Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα σε μια κυβέρνηση νικητών και όχι ηττημένων! 

- Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις εξέφρασε σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Γάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ακόμη πως στα Δωδεκάνησα το κόμμα του θα έχει δύο έδρες.


Σχολίασε όμως και την πολιτική επικαιρότητα ενώ αναφέρθηκε και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Είναι αλήθεια πως δεν θα μπορούσε να μας τύχει τίποτε χειρότερο στη χώρα από αυτό που μας συνέβη. Δεν είναι θέμα τύχης  είναι ζήτημα αβλεψίας, υποτίμησης κάποιων παραγόντων  και γενικά της πολιτικής ανικανότητας του επιτελικού κράτος που συγκρότησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σήμερα 57 άνθρωποι νέα παιδιά,  κυρίως φοιτητές, δεν είναι στη ζωή και αυτό έχει απλώσει σαν ένα πέπλο οργής σε όλη τη χώρα. Βλέπετε τις κινητοποιήσεις που γίνονται . Και στη Ρόδο η συγκέντρωση ήταν μεγάλη και δείχνει πως ο κόσμος πνίγεται μέσα σε μια αβεβαιότητα που δημιουργεί γενικότερα το πολιτικό σύστημα. Η θλίψη  μετατρέπεται σε οργή, σε ποτάμι από τον Έβρο μέχρι  σε μας στα Δωδεκάνησα, δημιουργεί αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τις πολιτικές επιλογές των πολιτών. Τα πράγματα αλλάζουν στην πολιτική. Ξετυλίγεται το κουβάρι της ανασφάλειας» δήλωσε ο κ. Γάκης.

Αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας  με την οποία γίνεται λόγος για την ασφάλεια σε μικρά αεροδρόμια. 

«Τα πάντα γύρω μας έχουν διαλυθεί. Το περίφημο επιτελικό κράτος  δεν είναι σωστά δομημένο, χτίστηκε με σαθρά θεμέλια», σχολίασε.

Ειδικά για το ραντάρ ο κ. Γάκης τόνισε πως θα γίνει κοινοβουλευτική παρέμβαση.

«Στη συνεδρίαση της Περιφεριακής Ένωσης Δήμων μπήκε προς συζήτηση το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των δημοσίων κτιρίων, των σχολείων, των αρχαιολογικών χώρων. Το θέμα είναι να φθάσουμε μέχρι το τέλος, να μην  μείνουμε στις μελέτες. Πρέπει να υπάρξει δέσμευση . Θα επιδιώξω για το θέμα  αυτό να έχω μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ . Γιώργο Χατζημάρκοκαι το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για να ενημερωθώ για το τι ακριβώς θα κάνει ο κ. Λέκκας. Πρέπει όμως να κάνουμε αντισεισμική προστασία και σε ιδιωτικά κτίρια  στη πόλη αξιοποιώντας κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτεία συγκροτημένα πρέπει  να δώσει κίνητρα για αυτό. Τα σχολικά μας κτίρια θα πρέπει να θωρακιστούν» είπε.

Αναφερόμενος στις  εθνικές εκλογές είπε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού.

«Εμείς πιστεύουμε πως κάποια πράγματα που είναι πάρα πολύ δυσάρεστα όπως η ασφάλεια θα ανατρέψουν  τους συσχετισμούς ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα δηλαδή ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Και σε τοπικό επίπεδο το ίδιο θα γίνει . Με γυμνό οφθαλμό όλοι βλέπουν πια πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν», τόνισε.

«Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής επιβάλει την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων . Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Αυτό μπορεί να συμβεί και από την πρώτη Κυριακή» δήλωσε ο κ. Γάκης και πρόσθεσε πως συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνο με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Στο ζήτημα που θέτουν κάποιοι λέγοντας πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση ηττημένων ο κ. Γάκης είπε:

«Δεν θα είμαστε ηττημένοι αλλά πρώτο κόμμα. Ως εκ τούτου θα έχουμε κυβέρνηση νικητών. Θα είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είπε.

Σε τοπικό επίπεδο  ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε θα κερδίσει δυο έδρες.

 

Ρόδος 11-3-2023

Γραφείο τύπου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...