Δημήτρης Γάκης: Στα πλευρό μαθητών και φοιτητών για το έγκλημα στα Τέμπη – Στη επιμνημόσυνη δέηση από τις αιρετές γυναίκες της Ρόδου

Δημήτρης Γάκης: Στα πλευρό μαθητών και φοιτητών για το έγκλημα στα Τέμπη – Στη επιμνημόσυνη δέηση από τις αιρετές γυναίκες της Ρόδου

 

Στο Νεκροταφείο του Ταξιάρχη της Ρόδου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης για να τιμήσει τα θύματα των γυναικοκτονιών αλλά και τους νεκρούς των Τεμπών που οργάνωσαν οι αιρετές γυναίκες της Ρόδου. «Θέλω να δείξω το σεβασμό μου στις γυναίκες που υπήρξαν θύματα γυναικοκτονιών άλλα και στους ανθρώπους, κυρίως νέοι, που έχασαν τη ζωή τους με τρόπο τραγικό στα Τέμπη και να βροντοφωνάξω και εγώ <Ποτέ ξανά>. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να μπει ένα τέλος σε αυτές τις ανθρώπινες τραγωδίες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής συνεχάρη  τις αιρετές γυναίκες της Ρόδου για την πρωτοβουλία τους που με τρόπο λιτό και ουσιαστικό τίμησαν άνδρες και γυναίκες που έφυγαν από τη ζωή με ευθύνες που στην περίπτωση των Τεμπών έχουν ονοματεπώνυμο.

Αμέσως μετά ο κ. Γάκης πήγε στο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου. Θέλησε να δηλώσει τη στήριξη του στη νεολαία που ξεσηκώνεται γιατί  «δεν πάει άλλο», γιατί δεν πρέπει η χώρα να θρηνήσει ξανά ανθρώπους που «φεύγουν» από κυβερνητική αδιαφορία και αδράνεια.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο βουλευτής κ. Γάκης έκανε την παρακάτω  δήλωση

«Η σημερινή μεγάλη εκδήλωση-διαδήλωση πρέπει να αποτελέσει μια ηχηρή και ειρηνική μαζική απαίτηση τόσο για την απόδοση ευθυνών, όσο και για τη διεκδίκηση των όρων καθολικής ασφάλειας των πολιτών στην καθημερινή μας ζωή, απέναντι στις κρατικές και κυβερνητικές δημόσιες υποδομές και πολιτικές.    

Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νέοι μας δείχνουν και πάλι το δρόμο. Διεκδικούν τη ζωή τους, τη ζωή μας».

 

Ρόδος 8-3-2023

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...