Δημήτρης Γάκης. Ο κορονοϊός ξεθαρρεύει. Βρίσκει χώρο ανάπτυξης

Δημήτρης Γάκης. Ο κορονοϊός ξεθαρρεύει. Βρίσκει χώρο ανάπτυξης.

- Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο δε φοβάσαι περισσότερο μην έχεις κάποιο ατύχημα στον αέρα, φοβάσαι περισσότερο μην έχεις κάποιο ατύχημα μόλις κατέβεις.

Όταν ταξιδεύεις με πλοίο δεν φοβάσαι μη βρεθείς στη θάλασσα, φοβάσαι τι θα σε περιμένει μόλις κατέβεις στη στεριά. 

Ο κίνδυνος και στις δύο περιπτώσεις έχει το ίδιο όνομα. Ο κορονοϊός ξεθαρρεύει. Βρίσκει χώρο ανάπτυξης. Μόνο το 15% περίπου των επιβατών φορούν μάσκες αφού δεν είναι πια υποχρεωτική η χρήση τους ούτε στους κλειστούς χώρους, ούτε στα εμπορικά καταστήματα, ούτε στους χώρους εστίασης, ούτε στα λεωφορεία, ούτε στα αεροπλάνα, ούτε στα πλοία.

 

Ο αριθμός των επαναλοιμώξεων έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Οι παραλλαγές Ο4 και Ο5 δε συναντούν ανοσία σε όσους ασθένησαν από τις παραλλαγές Ο2 και Ο3 και η μεταδοτικότητα τους είναι πολύ μεγαλύτερη από τις προηγούμενες. 

 

Το ξέφραγο αμπέλι που δημιουργείται στις τουριστικές περιοχές με την απόλυτη ασυδοσία στους συνωστισμούς αλλά και στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ήδη άρχισαν  να δείχνουν τα αποτελέσματα τους. 

Όλοι πια μιλούν για το έκτο κύμα της πανδημίας και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, με ό,τι αυτό επιφυλάσσει για το φθινόπωρο. 

 

Στα Δωδεκάνησα τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Μπορεί αυτή τη στιγμή οι σκληροί δείκτες να μην είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά αυτό είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τις ερχόμενες μέρες. Πολλοί άνθρωποι είναι πιθανό να οδηγηθούν σε διασωλήνωση, στις εντατικές και κάποιοι δυστυχώς να χάσουν και τη ζωή τους. 

 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται επιπόλαιη και ανίκανη να αντιμετωπίσει την υγειονομική βόμβα που επανεμφανίζεται. Αυθαίρετα, χωρίς μελέτη κατήργησε τις μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μέχρι το Σεπτέμβριο, παραδεχόμενη εμμέσως ότι θα υπάρξει πρόβλημα αμέσως μετά, οπότε και θα επανεξετάσει το πρόβλημα. 

Επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι εκείνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η κακώς νοούμενη  “υπεράσπιση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας“, και η ενίσχυση των οικονομικών συμφερόντων πολιτικών της φίλων, αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων. 

 

Τεράστιο λάθος η απόφαση της κατάργησης χρήσης της  μάσκας στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς, στα αεροπλάνα και στα πλοία. 

Αυτό το λάθος πρέπει να διορθωθεί όσο είναι καιρός. 

Αλλιώς  εν γνώση της η κυβέρνηση αναλαμβάνει όλη την ευθύνη.

 

                                                                 Ρόδος 18-6-2022
Δημήτρης Γάκης 

πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...