Δημήτρης Γάκης: Κάναμε λάθη, τα διορθώνουμε και μπαίνουμε στη μάχη για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος

Δημήτρης Γάκης: Κάναμε λάθη, τα διορθώνουμε και μπαίνουμε στη μάχη για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Πέρασε μια βδομάδα από την ημέρα των εκλογών και μέρα με τη μέρα κατανοώ περισσότερο την επιλογή σας. Μια επιλογή η οποία ήταν πολύ δυσάρεστη για μας, για το κόμμα μας αλλά μία επιλογή που είχε τις αιτίες της και που καθόρισαν την απόφαση σας Δεν διαβάσαμε σωστά την κοινωνία. Δεν παρακολουθήσαμε αρκετά την καθημερινότητα της. Δεν απαντήσαμε τεκμηριωμένα στην απαίτηση της για σταθερότητα, για ασφάλεια και για την κανονικότητα της ζωή της. Δεν είχαμε καθαρή πολιτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας. Για μια ακόμα φορά κυριάρχησε η πολυφωνία και η κακοφωνία στην πολιτική μας πρόταση. Δεν σταθήκαμε στο πλάι των πολιτών με το ήθος το σεβασμό και την αλληλεγγύη που αρμόζει σε ένα κόμμα της αριστεράς. Γενικότερα η κοινωνία απέρριψε την πολιτική μας πρόταση και την πολιτική μας στρατηγική.

Για όλα τα παραπάνω τόσο ο πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας όσο και εγώ προσωπικά, όσο με αφορά, ζητάμε συγνώμη από τους νησιώτες που επιπλέον ήμασταν αρκετά μακριά τους αυτό τον καιρό. Εγώ προσωπικά σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου που γύρισα την προεκλογική περίοδο έχω πάρει πολλά πράγματα από τους ανθρώπους που συνάντησα. Με υποδέχτηκαν με αγάπη, με εκτίμηση και με εμπιστοσύνη. Με τις κουβέντες που ανταλλάξαμε, με τις συζητήσεις που κάναμε μου υπενθύμισαν, και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό, ότι η πολιτική είναι ένα εργαλείο της ανθρωπιστικής επιστήμης. Μου υπενθύμισαν ότι η πολιτική είναι μια υπηρέτρια του ανθρώπου. Είναι μια αμφίδρομη διαδικασία ανάμεσα στην κοινωνία και στον εκφραστή της, τον πολιτικό, για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και την προοπτική της χώρας μας.

Σε λίγες όμως μέρες, στις 25 Ιουνίου, η ελληνική κοινωνία, οι έλληνες πολίτες καλούνται να πάρουν μία σοβαρή απόφαση για το μέλλον της ζωής τους και το μέλλον της χώρας μας. Ας προσέξουν καλύτερα τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και ας επιλέξουν δημιουργικά, δηλαδή αν συμφωνούν μαζί τους ή αν διαφωνούν και ας επιλέξουν εκείνο τον πολιτικό χώρο που καταθέτει προτάσεις που συμφωνούν με τις επιθυμίες τους.

Οι εκλογές στις 21 Μαΐου ήταν εκλογές επιλογής βουλευτών ενώ αυτές της 25 Ιουνίου είναι εκλογές για την επιλογή πολιτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας. Εμείς κάναμε λάθη τα αναγνωρίζουμε, τα διορθώνουμε και σας καλούμε να συστρατευθείτε στην μεγάλη προσπάθεια να μην επιτρέψουμε στην συντηρητική παράταξη και στον κύριο Μητσοτάκη να γίνει απόλυτος κυρίαρχος του κοινοβουλευτικού συστήματος της χώρας μας. Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη με στόχο τη νίκη. Τη νίκη για ανατροπή του αποτελέσματος των προηγούμενων εκλογών, τη νίκη για την υπεράσπιση της εργασίας, της δημόσιας υγείας. Τη νίκη για τη Δημοκρατία, για την προκοπή των πολιτών και της χώρας μας.

Ροδος 28-5-2023

Δημήτρης Γάκης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...