Δημήτρης Γάκης: Η ζωή των νησιωτών με το ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε προς το καλύτερο - Η Ν.Δ δεν έχει καν στο πρόγραμμα της τη Δωδεκάνησο

"Η ζωή των νησιωτών με το ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε προς το καλύτερο" δηλώνει σε συνέντευξη του στo VERENA.GR  ο επι τρεις συνεχόμενες θητείες βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στη Δωδεκάνησο, ο Δημήτρης Γάκης. Και προσθέτει οτι, αντίθετα απο αυτά που ισχυρίζεται η Νέα Δημοκρατια, η Δωδεκάνησος δεν υπάρχει καν στο προγραμμα της!

Η συνέντευξη του Δημήτρη Γάκη

 

1. Γιατί να ψηφίσουν ξανά οι Δωδεκανήσιοι ΣΥΡΙΖΑ;

Για όσα έως σήμερα έχουν επιτευχθεί, θα σας έλεγα, ξεκινώντας από τη μεγάλη εικόνα. Η χώρα πέρασε στο τέλος των μνημονίων με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το τέλος των μνημονίων δεν ήταν αυτονόητο, όπως πολλοί πιστεύουν. Ούτε η  προστασία των ασθενέστερων ήταν εύκολη υπόθεση μέσα στο μνημονιακό περιβάλλον. Και δεν ξέρω πως θα ήταν η κοινωνία σήμερα εάν δεν είχαν παρθεί όλα αυτά τα μέτρα προστασίας που νομοθετήσαμε. Μέτρα στήριξης των ασθενέστερων και σύγκρουσης κατά τη διαπραγμάτευσή τους, όπου χρειάστηκε, όσο και αν κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν το αντίθετο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Είναι διακριτή η διαφορά μας και η στάση μας από τη ΝΔ: δεν αφήσαμε την κοινωνία στην τύχη της, ούτε σε μια «αυτορρύθμιση» που ωφελεί τον προνομιούχο, ούτε στο «νόμο του ισχυρού». Είμαστε διαφορετικοί και από το ΚΙΝ.ΑΛ. που απλά ανακοινώνει τι θα κάνει, όταν εμείς έχουμε έργο να παρουσιάσουμε.

Δουλέψαμε κι έχουμε έργο να παρουσιάσουμε για τα Δωδεκάνησα σήμερα σε όλους τους τομείς. Και τα μεγάλα ζητήματα της περιφέρειάς μας και στα μικρότερα του κάθε νησιού. Σε συνταγματικές ρυθμίσεις, στα έργα υποδομής και στα κτιριακά, στην Υγεία και τις κοινωνικές δομές, στην ακτοπλοΐα, στον τουρισμό, στα ζητήματα της εργασίας, των συνεταιρισμών, των ειδικών κλάδων. Ο κάθε κάτοικος του κάθε νησιού γνωρίζει ότι άλλαξε η ζωή του προς το καλύτερο. Πήρε μια ανάσα με το μεταφορικό ισοδύναμο, τις φορολογικές μειώσεις και τις μειώσεις ΕΝΦΙΑ. Και αυτό θα συνεχιστεί.


2. Η ελπίδα οδηγεί τον ψηφοφόρο στη κάλπη! Τι μπορεί να ελπίζουν απο το κόμμα σας;

Η ελπίδα θα έλεγα, αλλά και το δημοκρατικό δικαίωμα, η δημοκρατική ευθύνη να αποφασίσουμε με την ψήφο μας τι θέλουμε να συμβεί αύριο στη ζωή μας.

Στα Δωδεκάνησα τον επόμενο καιρό θα φανούν ακόμα περισσότερα θετικά, καθώς έχουμε ήδη εντάξει την Περιφέρειά μας σε αναπτυξιακά προγράμματα υψηλής χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει περισσότερα έργα, αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, καλύτερη ζωή.

Αλλά ευρύτερα από το κόμμα μας μπορεί ο συμπολίτης μας να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή. Η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται προσεκτικά σχεδιασμένη και πολύπλευρη. Εφαρμόζονται συνεχώς νέα μέτρα με στόχο η κοινωνία να βαδίσει σε ένα καλύτερο μέλλον όσο το δυνατόν συντομότερα. Αντίθετα, αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Ν.Δ. ακροβατεί, δεν ξέρει καν που θα βρει τα χρήματα για τις απαλλαγές που ανακοινώνει και η Δωδεκάνησος δεν υπάρχει καν στο πρόγραμμα της Ν.Δ.!


3. Αν δεν κάνω λάθος έχετε εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Δωδεκανήσου. Γιατί να σας ξαναψηφίσουν;

Για το έργο που έχω παράξει, θα σας έλεγα καταρχήν. Πιστεύω ότι με τις προσπάθειές μου, τη δουλειά μου κατέβαλα, τις μάχες που δίνω κάθε φορά, έβαλα ένα μικρό λιθαράκι για αυτόν τον τόπο. Γιατί πιστεύω ότι η γνώση και η εμπειρία μου μπορούν να συνεχίσουν να φαίνονται χρήσιμες για τον τόπο μας. Γιατί δεν έχω εξαρτήσεις πέρα από τις δεσμεύσεις μου στους συμπολίτες μου. Και γιατί μπορώ τρεις θητείες μετά, να τους κοιτώ ακόμη στα μάτια και να συζητώ μαζί τους με ειλικρίνεια.

 

 

Δείτε όλο το έργο της κοινοβουλευτικής μου θητείας στο: https://www.youtube.com/watch?v=4EIKpsHoTOQ&feature=youtu.be

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Καθήλωσε χθες το βράδυ κοινό και κριτές στο X FACTOR, στο OPEN TV, η Ροδίτισσα Ζωή-Μισέλ Μπακίρη...
ΤΙΜΟΘΕΟΣ Πρώην ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΟΔΟΥ -Ο πρώτος Μητροπολίτης Ρόδου μετά την απελευθέρωση. -Λίγες...
Αρνήθηκε με τρόπο κατηγορηματικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε σημερινή...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου ΑΝΤ.  ...