Δημήτρης Γάκης: Εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ: Πριν αρχίσουμε να κλαίμε πάνω από το "χυμένο γάλα" σαν τις "μωρές παρθένες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ

- τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

- Ρόδος, 7.7.2021 

- Εντοπιότητα στις προσλήψεις της ΔΕΗ: Πριν αρχίσουμε να κλαίμε πάνω από το "χυμένο γάλα" σαν τις "μωρές παρθένες".

 

- Είχα επισημάνει με άρθρο μου στις 10-4-21 στα τοπικά ΜΜΕ τις πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδώσουμε   σαν τοπική κοινωνία στην Κυβέρνηση. Με το νόμο 4643 / 2019 καταργήθηκε η υπουργική απόφαση 3221 / 21-4-2016 των υπουργών του ΣυΡιζΑ Σκουρλέτη και Κουρουμπλή με την οποία προβλεπόταν και περιγραφόταν αναλυτικά η εφαρμογή της εντοπιότητας στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η.
Πρόκειται για αλλαγή νομοθεσίας. Άλλο η διαμόρφωση λίστας εντοπιότητας και η εξάντληση της για τις προσλήψεις και μετά η χρησιμοποίηση της γενικής λίστας και άλλο η μοριοδότηση της εντοπιότητας σε ενιαία λίστα προσλήψεων. Η μοριοδότηση είναι η χάντρα προς τους "ιθαγενείς". 

Επομένως η ευθύνη είναι πολιτική, της κυβέρνησης και αυτών που διαμορφώνουν την νομοθεσία δηλαδή των Βουλευτών της πλειοψηφίας και όχι ουσιαστικά της Δ.Ε.Η. που καλείται να την εφαρμόσει. Και είμαι σίγουρος ότι αν η ΔΕΗ προχωρήσει σε προκήρυξη με λίστα εντοπιότητας αυτή η προκήρυξη  θα απορριφθεί από το ΑΣΕΠ γιατί δεν είναι σύνομη με την υπάρχουσα νομοθεσία.
Αν θέλουμε λοιπόν ως τοπική κοινωνία να έχουμε αποτέλεσμα θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις  "καλές προθέσεις" και τις "εκφράσεις στήριξης" με δηλώσεις συμπόνιας και συμπαράστασης. Οι διάφορες δηλώσεις που έχουν γίνει, οι αποφάσεις του δημοτικού και του περιφερειακού συμβουλίου και οι πανηγυρικές συναντήσεις  στο Εργατικό Κέντρο με την παρουσία 6 Αντιδημάρχων δεν θα έδιναν, όπως και έγινε,  ουσιαστική προοπτική λύσης στο πρόβλημα. 

Είχα επισημάνει και τότε ότι θα πρέπει το Εργατικό Κέντρο να μπει μπροστάρης στο συντονισμό όλων των δυνάμεων για την ανατροπή του νόμου της νέας Δημοκρατίας και την επαναφορά σε ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών του ΣυΡιζΑ.
Δεν επιχειρώ να κάνω πολιτική εκμετάλλευση, δεν θα το έκανα ποτέ εγώ προσωπικά χρησιμοποιώντας ένα κρίσιμο τοπικό ζήτημα για να πολιτικολογήσω. 

Ζητούσα από τότε και ζητάω και πάλι από το Εργατικό Κέντρο να αναλάβει τον συντονισμό και με πίεση να ζητήσει δεσμεύσεις για νομοθετική παρέμβαση από τους κυβερνητικούς κυρίως  βουλευτές. Αντί αυτού για μια ακόμα φορά η πολιτική μας ζωή περιστρέφεται γύρω από την λογική της "κατόπιν ενεργειών μου" κι ας οι ενέργειες είναι και  άστοχες και αναποτελεσματικές.
Επαναφέρω λοιπόν την πρόταση:
Οι βουλευτές κυρίως της πλειοψηφίας να αναλάβουν δέσμευση κατάθεση τροπολογίας του νόμου της νέας Δημοκρατίας. Το Εργατικό Κέντρο καθημερινά αλλά και άλλοι φορείς της περιοχής, Δήμος της Ρόδου, Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, Επιμελητήρια, Σωματεία να πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Η επαναφορά της εντοπιότητας απαιτεί συστράτευση συντονισμό και αγωνιστικότητα. Αν αυτό δε γίνει τότε θα κλαίμε πάνω από το "χυμένο γάλα" σαν τις "μωρές παρθένες".

 

Δημήτρης Γάκης 

 

https://www.rodiaki.gr/article/456000/dhmhtrhs-gakhs-h-katarghsh-ths-entopiothtas-apaitei-systrateysh-syntonismo-kai-agwnistikothta-gia-thn-apotroph-ths

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...