Δημήτρης Γάκης για τον Θωμά Αλέξανδρο Αναγνώστη: Μια μεγάλη απώλεια όση και η μεγάλη του προσφορά

Δημήτρης Γάκης για τον Θωμά Αλέξανδρο Αναγνώστη. 
Μια μεγάλη απώλεια όση και η μεγάλη του προσφορά. 

-Πριν λίγες μέρες η οικογένεια του Ο.Τ.Ε., η κοινωνία της Ρόδου, έχασε ένα επίλεκτο μέλος της. Το Θωμά Αλέξανδρο Αναγνώστη πολιτικό μηχανικό στον ΟΤΕ επί 30 και πλέον χρόνια.
Ο Θωμάς κουβαλώντας μέσα του την Κωσταντινοπολίτικη καταγωγή του ήταν ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος, κι αυτό το έβλεπες στα σπινθηροβόλα μάτια του, ένας άνθρωπος ευγενικός, και αυτό το έβλεπες στο μόνιμο χαμόγελο του, ένας άνθρωπος δραστήριος και αυτό το έβλεπες στην κίνηση του, ένας άνθρωπος αποτελεσματικός, και αυτό το γνωρίζουμε όσοι τον ζήσαμε και στην οικογενειακή και στην υπηρεσιακή του διαδρομή.
Ο Θωμάς άφησε ένα βαθύ αποτύπωμα σε όλα τα Δωδεκάνησα με την προσφορά του στα δομικά έργα του  οργανισμού.  Κάθε μικρό και μεγάλο κτίριο του ΟΤΕ φέρει την δική του σφραγίδα, είναι δικό του έργο. 
Όσοι ζήσαμε την περίοδο εξυγχρονισμού του ΟΤΕ στα Δωδεκάνησα  με το επείγον πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακοποίησης και ανάπτυξης του οργανισμού μας θα θυμόμαστε τα στελέχη του προγράμματος με επικεφαλής τους αείμνηστους Μιχάλη Μιχαηλίδη, Γιάννη Γιαννέζο και Θωμά Αναγνώστη αλλά και το Νίκο Νικολάου και το Σωτήρη Τάσιο να ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία του ΕΠΑΤ πάνω από τα γραφεία του Δικηγορικού συλλόγου.  
Ομως και όσοι σήμερα γνωρίζουμε την ιστορία του Θωμά, κάθε φορά που διασχίζουμε το δρόμο προς τη νότια Ρόδο, αλλά και σε ολα τα Δωδεκάνησα και βλέπουμε αριστερά και δεξιά του δρόμου μικρά κτίρια, «κυψέλες»του θαύματος της ψηφιακοποίησης θυμόμαστε την μορφή του. 
Ο Θωμάς άφησε πίσω του ένα βαθύ αποτύπωμα, ένα μεγάλο έργο, μία προσφορά που θα φαίνεται για πολύ χρόνο. Είναι μια μεγάλη απώλεια όση και η μεγάλη του προσφορά.
Εγκάρδια συλλυπητήρια στην γυναίκα του την Ντίνα Διαμάντα και στα παιδιά του.

Δημήτρης Γάκης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...