Δημήτρης Γάκης για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: «Εργαλείο για μια δίκαιη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: «Εργαλείο για μια δίκαιη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη»

-Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα» στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα σημαντικό βήμα για τη στήριξη της οικονομίας και των επενδυτικών σχεδίων στην Περιφέρεια, γίνεται σήμερα με την ίδρυση της «Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας». Μια βασική προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας, που είναι η χρηματοδότηση και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, ικανοποιείται με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο. Η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το σ/ν για την ίδρυση της οποίας συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα αποτελέσει ένα καθοριστικό εργαλείο «ουσιαστικής περιφερειακής πολιτικής», στην κατεύθυνση του στρατηγικού στόχου για την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Για την επίτευξη συνθηκών βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Η Τράπεζα, που θα λειτουργεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, θα δώσει την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση που να αντιμετωπίζει το κρίσιμο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας των τοπικών οικονομιών. Με τη δημιουργία ενός ειδικευμένου χρηματοπιστωτικού φορέα, όπως είναι η Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα συμβάλλουμε έμπρακτα στη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων, δίνοντας κίνητρα και ενισχύσεις σε επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν και να συνεισφέρουν στην πραγματική οικονομία, στον τόπο τους. Με τη θεσμική αυτή παρέμβαση στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, με όραμα και στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, το μέλλον των πολλών. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να λαμβάνει υπόψη τις χωρικές και παραγωγικές ιδιαιτερότητες των Περιφερειών της Χώρας».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Φωτογραφικό υλικό

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Μήνυμα νίκης της Συμμαχίας από την μεγαλειώδη, πολυπληθή...
«Αγαπημένη Συνεργάτιδα, που μετουσίωσε την επιστημονική της κατάρτιση και αγάπη για τον συμπολίτη...
Στη Ρόδο βρέθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και μίλησε σε...
«Η σημαντική επιτυχία της προώθησης υπογραφής νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη,...