Δημήτρης Γάκης για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο: Ο ήλιος βγαίνει για όλους. Κοιτάξτε τον κατάματα

Δημήτρης Γάκης για τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο. Ο ήλιος βγαίνει για όλους. Κοιτάξτε τον κατάματα.

-Ένα ορόσημο για όλους ανακοινώθηκε για όλους τους υποψήφιους φοιτητές. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι σίγουρο πως κάποιος έκανε πολύ χαρούμενους κάποιες οικογένειες κάποιες άλλες οχι.  
Κάποια από τα παιδιά κατάφεραν να μετατρέψουν τον αγώνα και την προσπάθεια τους σε θετικό αποτέλεσμα και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί ήταν ένας αγώνας δύσκολος και πολύχρονος. Ένας αγώνας κόντρα στη νιότη τους και στην εφηβεία τους. Ήταν ένα αγώνας πολλών μαζί. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν το στόχο τους αλλά και στους γονείς τους για την συμπαράσταση τους και στους εκπαιδευτικούς για την μετάδοση  των γνώσεων τους. Αποκτούν τη δυνατότητα μέσα από τα πανεπιστήμια να πάρουν εκείνα τα εφόδια που μπορούν να τους προσφέρουν ευρύτητα γνώσεων, δυνατότητες επιτυχούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας, και κυρίως μία φοιτητική ζωή γεμάτη με εμπειρίες, καινούργιες φιλίες, καινούργιες αναζητήσεις και καινούργιους προβληματισμούς.

Όμως κι αυτοί που δεν τα κατάφερα αυτό που ήθελαν να μη στεναχωριούνται να μη νιώθουν μειονεκτικά και να μη θεωρούν ότι ο αγώνας τους πήγε χαμένος. Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος. Μια μάχη έδωσαν και είναι σίγουρο ότι ατσαλωθήκαν  με την προσπάθεια που κατέβαλαν,  πήραν εμπειρίες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν στην επόμενη φάση της προσπάθειας τους. 

Η ζωή ποτέ δεν κάνει κύκλους που κλείνουν ένα σπιράλ είναι που το ανεβαίνει κάνεις με κόπο και με πείσμα αλλά και με ανταπόδοση του κόπου του. Το σπιράλ του καθενός δεν είναι ίδιο με το άλλου. Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά, είτε πέτυχαν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια είτε όχι, ότι δεν πρέπει να υποστείλουν τη σημαία της προσπάθειας και του καθημερινού αγώνα για τον στόχο τους γιατί μόνο έτσι θα κερδηθεί ο πόλεμος .
Πρέπει να ξέρουν ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε τόσο απομακρύνεται ο  ορίζοντας της ζωής τους . Ο ήλιος βγαίνει για όλους κοιτάξτε τον κατάματα. Ανοίξτε τα φτερά σας, χτυπήστε τα δυνατά και πετάξετε ψηλά. 
 
Ρόδος 29-6-22

Δημήτρης Γάκης 

πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου 

ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...