Δημήτρης Γάκης από την Κάρπαθο: «Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας –  σύγχρονες οδικές υποδομές για κάθε ένα νησί ξεχωριστά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης από την Κάρπαθο: «Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας –  σύγχρονες οδικές υποδομές για κάθε ένα νησί ξεχωριστά»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης μαζί με τους αναπληρωτές υπουργούς Υγείας Παύλο Πολάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, τη δ/τρια της 2ης ΥΠΕ Όλγα Ιορδανίδου και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, επισκέφθηκαν την Κάρπαθο την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε τις κτηριακές εγκαταστάσεις του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, το Φράγμα Καρπάθου, καθώς και το δρόμο «Σπόα –Όλυμπος» για να δει επιτόπου τις ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα το νησί.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη για το ΓΝ Καρπάθου, που έγινε παρουσία των αναπληρωτών υπουργών και της Δ/τριας της 2ης ΥΠΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της επιτόπιας αυτοψίας και της σύσκεψης στην Κάρπαθο, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Για το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου:

Με συνέπεια προχωρούμε στο στόχο μας για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της Υγείας στη νησιωτική Ελλάδα. Δίνουμε απαντήσεις στα προβλήματα των κατοίκων των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των νησιωτών για ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Σήμερα, στην Κάρπαθο, στο πιο υψηλό επίπεδο, η Κυβέρνηση δεσμεύθηκε για το νέο ΓΝ Καρπάθου με συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργίας, με χρονοδιάγραμμα έργου, στελέχωσης και χρηματοδότησης. Για ένα «έργο – πνοή» στην ακριτική Δωδεκάνησο, πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και με λειτουργικό οργανόγραμμα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο σχεδιασμό που μας ανέφεραν σήμερα οι παρευρισκόμενοι υπουργοί για την ολοκλήρωση του έργου και τη λειτουργία του νέου ΓΝ Καρπάθου, παρεμβαίνοντας θεσμικά – ακόμα και ως αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή αν χρειαστεί - ώστε το έργο αυτό να ολοκληρωθεί όπως περιμένουν οι νησιώτες σε Κάρπαθο και Κάσο.

Ταυτόχρονα, είμαι αισιόδοξος, ότι οι συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για να προχωρήσει στην τελική ευθεία το έργο θα επιφέρουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην αποτελεσματικότητα της λειτουργίας μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα νησιά μας, με την ταυτόχρονη ενίσχυση του ΕΚΑΒ, των Ιατρείων, των ΚΥ, των Νοσοκομείων, με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καλύπτοντας τις κρίσιμες ειδικότητες που εδώ και χρόνια μένουν ακάλυπτες, με τη δημιουργία νέων ΤΟΜΥ στη Δωδεκάνησο.

Το ΓΝ Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος», ο Βιολογικός και το Φράγμα στην Κάρπαθο, έργα που ολοκληρώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν κορυφαίες κοινωνικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις που είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν αναπτυξιακή  ώθηση και προοπτική στο νησί και στους κατοίκους της Καρπάθου.

Για τις υποδομές και το οδικό δίκτυο στην Κάρπαθο:

Το ίδιο σημαντικό για το νησί, σήμερα, είναι να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για την αποκατάσταση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (Σπόα - Όλυμπος) και τις υποδομές που επλήγησαν πρόσφατα από τις πλημμύρες στο νησί. Η Κυβέρνηση θα κάνει χρήση κάθε σχετικού χρηματοδοτικού μηχανισμού για την επανόρθωση των ζημιών και την οικονομική και κοινωνική συνοχή των περιοχών της Καρπάθου. Δεσμεύομαι προσωπικά να ενημερώσω τον Υπουργό Εσωτερικών για την κατάσταση που είδα, να συνεργαστώ μαζί του έτσι ώστε να ξεκινήσει κατά το δυνατό συντομότερα το έργο της αποκατάστασης των ζημιών. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα από την Περιφέρεια η καταγραφή των προκληθεισών ζημιών. Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι σταθερός μας άξονας παρεμβάσεων – σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και διαλειτουργικά με τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και υποδομών, είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου – «δρόμο ζωής» για το νησί - και των υποδομών σε Κάρπαθο και Κάσο».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...