Δημήτρης Γάκης: «Ο αγώνας για το νησιωτικό Φ.Π.Α. συνεχίζεται!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Ο αγώνας για το νησιωτικό Φ.Π.Α. συνεχίζεται!»

-Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στην παράταση στους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., που ισχύουν στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βιώνουν πιο έντονα το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα σε Κω, Λέρο, Λέσβο, Σάμο και Χίο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, που προβλέπει η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου, δήλωσε:

«Ο διάλογος για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στις λιγότερο ευνοημένες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, που με αγώνα, συνέπεια στη στόχευση και αποφασιστική διαπραγμάτευση διατηρούμε στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συνεχίζεται. Το Κράτος, όπως εμείς το θέλουμε, δεν παύει στιγμή να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Το «νησιωτικό Φ.Π.Α.» δεν αποτελεί για εμάς, ένα ακόμα σύνθημα. Είναι και θα συνεχίζει να αποτελεί ένα «όπλο» στη «φαρέτρα» των προγραμμάτων και των έργων που υλοποιούμε στη νησιωτική χώρα (και είναι αρκετά αυτά τα έργα, όπως το Μ.Ι., η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα, τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις που δίνονται στην παραγωγή, τα κοινωνικά μέτρα στήριξης των νησιωτών, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κ.ά., ας μην ξεχνάμε τι καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Είναι, ένα ακόμα εργαλείο για να μειώσουμε τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. Ένα μέσο, για τη βελτίωση των αναπτυξιακών δεικτών στα νησιά, για τη μεγέθυνση της τοπικής οικονομίας. Είναι τέλος, όπως αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, μια δέσμευση της Αριστεράς, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα πέντε νησιά δεν θα καταργηθούν. Αυτή είναι και η ουσία και της σημερινής κοινής υπουργικής απόφασης.

Εμείς, και αυτό θα είναι το δικό μας καθήκον ως βουλευτές στην επόμενη περίοδο, θα πρέπει να κρατάμε κάθε «παράθυρο» ανοιχτό. Έτσι τουλάχιστον νιώθω προσωπικά τη δική μου ευθύνη, ακολουθώντας μια συνεπή πιστεύω πρακτική που εφάρμοζα ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής νησιωτικών περιοχών τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια στο Κοινοβούλιο. Η διεκδίκηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αντικείμενο και θα πρέπει με έναν κατάλληλο συντονισμό και επιχειρησιακό σχεδιασμό να πετύχουμε – ει δυνατόν - την ολική επαναφορά τους. Η μάχη του «νησιωτικού Φ.Π.Α.», συνεχίζεται!»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...