Δημήτρης Γάκης: «Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν»

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στη Δωδεκάνησο:

«Σε ένα κρεσέντο αοριστολογίας και υποσχέσεων επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, τη στιγμή που θα περίμενε κανείς να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τα νησιά μας. Μιλώντας γενικά για μείωση φόρων και νέες θέσεις εργασίας, χωρίς γνώση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων των νησιών μας, των βημάτων που έχουν γίνει, του αναγκαίου σχεδιασμού για τη συνέχεια, και με μια γενική ατζέντα περί ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της Δωδεκανήσου. Όμως η «ανάπτυξη» του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει έργα τομής για τα νησιά, μακρόπνοο σχεδιασμό, ειδικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες και το χαρακτήρα του κάθε νησιού μας. Οι ελλείψεις αυτές σε προγραμματικό επίπεδο καταμαρτυρούν την άγνοια του κ. Μητσοτάκη και την ευκαιριακή προεκλογική του παρουσία. Και ταυτόχρονα, την προσπάθειά του να αποκρύψει το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του που δεν περιλαμβάνει τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνικής προστασίας, της άρσης των ανισοτήτων, της φροντίδας στην υγεία και την εκπαίδευση. Ζητήματα - προκλήσεις για τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας και βάση της κοινωνικής συνοχής για τα οποία έως σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει πολύπλευρο έργο.

Δεν μπορεί αυτοί που έφεραν τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο ως κυβέρνηση και εγκατέλειψαν την περιοχή μας να έρχονται σήμερα να παριστάνουν τους τιμητές και να τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου γνωρίζουν πόσα έχουν γίνει στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια, τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί και ταυτόχρονα την ενίσχυση της παρουσίας του κοινωνικού κράτους στη δύσκολη νησιωτική μας περιοχή. Η περιοδεία Μητσοτάκη στα Δωδεκάνησα δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν».

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

 

Φωτογραφικό υλικό

Βασίλειος Υψηλάντης

Βασίλειος Υψηλάντης

Ελευθερία Φτακλάκη

Παρασκευή Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη

Ιωάννης Παππάς

Ιωάννης Παππάς

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Ιωάννης Παππάς συνεχίζει τις περιοδείες του στο νησί της Ρόδου -Τα αιτήματα των...
Ρόδος, 22 Ιουνίου 2019-Θερμή υποδοχή του υποψήφιου Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη στην...
Ο Ιωάννης Παππάς κατέθεσε την υποψηφιότητά του       Την...
Mε χιλιάδες συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου,  ξεκίνησε το πιο...