Δημήτρης Γάκης: «Εφαρμόζουμε πολιτικές «νησιωτικότητας» στην πράξη. Ενισχύουμε με πόρους τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Εφαρμόζουμε πολιτικές «νησιωτικότητας» στην πράξη. Ενισχύουμε με πόρους τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους»

-Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, μετά από ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων της Χώρας για το 2019 με συνολικό ποσό ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε:

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι 88 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της Ελλάδας ενισχύονται για την κάλυψη λειτουργικών τους δαπανών ή/και για επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα. Τα γεωμορφολογικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, η έκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, το μήκος του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου, το επίπεδο των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά και το ποσοστό ανεργίας στα κριτήρια κατανομής των πόρων, που ισχύουν από τον «Κλεισθένη 1», επιδεικνύουν τόσο τη σημασία που δίνουμε στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της Χώρας όσο και τον έμπρακτο σεβασμό της Κυβέρνησης στη «νησιωτικότητα» και την» ορεινότητα». Το πρόγραμμα αυτό, όπως και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την «περιφερειακή αναπτυξιακή πολιτική» με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (αναπτυξιακός νόμος, Αναπτυξιακή Τράπεζα, κ.ά.), θα βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη τους στόχου μας για την ελάττωση των περιφερειακών ανισοτήτων και την κοινωνική συνοχή στις πιο ευαίσθητες περιοχές της Χώρας, όπως είναι οι ορεινές και νησιωτικές περιοχές».

 

Σημειώνεται, ότι από το ΥΠΕΣ εγκρίθηκε επίσης επιχορήγηση 400.000 ευρώ στο Δήμο Αστυπάλαιας για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας.

 

 

Ακολουθεί πίνακας κατανομής πόρων από το ΥΠΕΣ στους μικρούς δήμους της Δωδεκανήσου:

ΔΗΜΟΙ N. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΕΥΡΩ

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ 

171.700

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 

181.400

ΚΑΣΟΥ 

179.600

ΛΕΙΨΩΝ 

177.000

ΜΕΓΙΣΤΗΣ 

174.400

ΝΙΣΥΡΟΥ 

179.000

ΠΑΤΜΟΥ 

201.200

ΣΥΜΗΣ 

197.500

ΤΗΛΟΥ 

177.400

ΧΑΛΚΗΣ 

176.300

ΣΥΝΟΛΟ

1.815.500

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       

-.-

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Αποκατάσταση της αλήθειας από τον πρώην Υποδιοικητή της Β’ Υ.ΠΕ Χαράλαμπο Πλάτση: Έργο ΠΑΣΟΚ το...
://www.youtube.com/watch?v=oDAUK9VRxB0&feature=share Ένα κομμάτι που γράφτηκε στην εποχή της...
Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαΐου ο πρόεδρος της DodekanisosSeaways,...
Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, όλα τα νησιά μας αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον...