Δημήτρης Γάκης: «Αναβάθμιση ουσίας και όχι επικοινωνιακές υποσχέσεις χρειάζεται η Έκθεση Κρεμαστής»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δημήτρης Γάκης: «Αναβάθμιση ουσίας και όχι επικοινωνιακές υποσχέσεις χρειάζεται η Έκθεση Κρεμαστής»

-Την 54η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας & Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής επισκέφθηκε ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Δημήτρης Γάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη, ο ποιοτικός τουρισμός και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ολοκληρωμένη και ποιοτική αξιοποίηση του αγροτικού και πολιτισμικού πλούτου των τοπικών κοινωνιών. Είναι μια δυναμική σχέση ανάπτυξης, συμμετοχικότητας και επιχειρηματικότητας. Σήμερα, στη μεταμνημονιακή εποχή, η ήπια ντόπια παραγωγική δραστηριότητα, όπως η χειροτεχνία, η μικρή τοπική βιοτεχνία και η αγροτική οικονομία, με έμφαση τα ποιοτικά, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, αποτελούν σημαντικό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρας μας. Όλα αυτά, που είναι τα στοιχεία της συνταγής για την ανάπτυξη, αναδεικνύουν ταυτόχρονα τις απεριόριστες δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών προβάλλοντας ένα άλλο μοντέλο παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης. Σε αυτή την πορεία ακριβώς, συνεισφέρουν δράσεις όπως η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής. Η συμμετοχή ανθρώπων και παραγωγών απ’ όλη τη χώρα, η έκφραση της δημιουργικότητας, το πάντρεμα της συλλογικότητας με την τοπική ανάπτυξη είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο οφείλουμε να υφάνουμε το αναπτυξιακό μοντέλο.

Με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης μου στην έκθεση, θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη της συνέχειας της ειδικής πολιτικής στήριξης της νησιωτικής και ορεινής αγροτικής παραγωγής, για μια νέα οικονομική πνοή στα νησιά μας, συμπληρωματικά και υποστηρικτικά στην τουριστική δραστηριότητα. Το σημερινό αποτέλεσμα όμως, δυστυχώς, δεν στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα. Το διακύβευμα σήμερα είναι: «Θα συνεχίσουμε με φρόνηση την δυναμική ανάπτυξη ή θα θυσιάσουμε τους κόπους του ελληνικού λαού στην νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη ιδεοληψία;»

 

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...