Δημήτρης Γάκης:Ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση για τις κάλπες της Κυριακής στο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι. Την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου η πολιτική ζωή της χώρας υπόκειται ανεβαίνει ένα σκαλί. Η κομματική ζωή του κόμματος μας βρίσκεται σε μια διεργασία Η ολοκλήρωση της οποίας θα προσθέσει χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα αλλά και θα δημιουργήσει χρήσιμες και δυναμικές πολιτικές εξελίξεις. Την Κυριακή τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αλλά και οι φίλοι του εκλέγουν τον πρόεδρο τους και την κεντρική πολιτική επιτροπή ( ΚΠΕ) του κόμματος μας. Μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας μας. Η επιλογή των καθοδηγητικών οργάνων εναποτίθεται απευθείας στα μέλη και του κόμματος του ΣυΡιζΑ.
Η συμμετοχή όλων των προοδευτικών ανθρώπων του κεντροαριστερού χώρου επιβάλει την ενότητα, θα προσδώσει μια καινούργια δυναμική και θα ενισχύσει την παρεμβατική του δυναμική για να ανατρέψει την αντιλαϊκή κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Πιστεύουμε ότι όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών τόσο μεγαλύτερη θα γίνει η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών στο άμεσο μέλλον. Έτσι δίνουνε δύναμη και καθορίζουμε τις πολιτικές διεργασίες για μια Προοδευτική κυβέρνηση.

 

Δεν κάνουμε έναν αγώνα ανταγωνισμού ποιό κόμμα θα έχει τις περισσότερες συμμετοχές πολιτών στην εκλογή των οργάνων του. Αυτό κατά την άποψή μου είναι μικροπολιτική και δεν μας πάει πουθενά . Θα έλεγα δηλαδή ότι δεν είναι κυρίαρχο ο αριθμός ψηφισάντων σε κάθε πολιτικό χώρο αλλά το άθροισμα των ψηφισάντων στα κόμματα της κεντροαριστεράς. Έχουμε ευθύνη για πως με τη στάση μας  θα  διαμορφώσουμε την  επόμενη μέρα.

 

 Δεν θέλουμε να πάει να ψηφίσει κάποιος που υποστηρίζει την πολιτική της νέας Δημοκρατίας. Θέλουμε ψηφοφόρους που κρίνουν ότι αυτή η πολιτική έχει βαλτώσει και οδηγεί τη χώρα μας σε επικίνδυνα αδιέξοδα και κοινωνικά και εθνικά.

 

Κάνω έκκληση σε ολους να συμμετέχετε σε αυτή τη διαδικασία για να έχει επιτυχία και δυναμική η συσπείρωση των  κεντροαριστερών δυνάμεων. και η ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

 

Προτείνω σε όσους πιστεύουν σ’ αυτή την πολιτική να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια ισχυροποίησης και δυναμώσεις της κοινωνίας, της εξάλειψης των ανισοτήτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Ρόδος 12-5-22

Δημήτρης Γάκης.

πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...