Δηλώσεις του Δημήτρη Γάκη για την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Δηλώσεις του Δημήτρη Γάκη για την περιοδεία του στα νησιά του Βορείου Συγκροτήματος

Το link του βίντεο των δηλώσεων Γάκης στη ΔΤ Κω: https://youtu.be/uibP6Yo4JP4

Από την Κω, προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του στα Δωδεκάνησα, ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μίλησε στους δημοσιογράφους της δημοτικής τηλεόρασης της Κω και δήλωσε:

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για τη Χώρα ολόκληρη. Ολοκληρώνονται σήμερα στην Κω και αύριο στο Νοσοκομείο Λέρου οι επαφές μου στο Βόρειο Συγκρότημα. Στο Νοσοκομείο της Λέρου, ένα σημαντικό έργο για το νησί, έγιναν πολλά πράγματα, αναδιαρθρώθηκε εκ βάθρων και οι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους όχι μόνο από το Νοσοκομείο αλλά και από το σύνολο των νησιωτικών πολιτικών. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, τις  αφαλατώσεις, κρίσιμες παρεμβάσεις, που ακούγονταν δεκαετίες χωρίς να υλοποιούνται, τα έργα υποδομής κ.ά. έργα που στηρίζουν ολόπλευρα τους νησιώτες. Διαπίστωσα επίσης ιδίοις όμμασι ότι η λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας είναι υποδειγματική. Πρότυπο για όλες τις αντίστοιχες δομές στην ΕΕ. Και στα υπόλοιπα μικρά νησιά, την Αστυπάλαια, τους Λειψούς, ο κόσμος μας υποδέχτηκε με την ίδια προσμονή του νέου και του κοινωνικά δίκαιου για το οποίο εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τους νησιώτες, αλλά και με αγωνία, που έγινε αγανάκτηση όταν εκφράστηκαν οι απόψεις των συμπατριωτών μας για τις πολιτικές προτάσεις τη ΝΔ και του αρχηγού της.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ , μια προσωπική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές στα πέντε νησιά που βίωσαν πιο έντονα το μεταναστευτικό, ανάμεσά τους η Κως και η Λέρος, όσο εκείνος είναι πρωθυπουργός. Αυτή η δέσμευση δεν είναι μόνο η συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε πτυχή της καθημερινής δραστηριότητας του νησιώτη, αλλά διατηρεί ταυτόχρονα ζωντανή την ελπίδα και την προσδοκία για ένα νομοθετικό πλαίσιο μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Για την Κω:

Συζητήσαμε επίσης τα ζητήματα της Υγείας και της οδικής ασφάλειας, με αφορμή τα πρόσφατα δυστυχήματα. Το Νοσοκομείο απέδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε έκτακτες συνθήκες (τόσο με την εμπειρία του προσωπικού του στη διαχείριση των συμβάντων του σεισμού, όσο και με την καθημερινή ανταπόκριση στις ανάγκες των κατοίκων). Αλλά το μεγάλο έργο της δημιουργίας νέου Νοσοκομείου στην Κω, που δρομολογήθηκε από τη δική μας Κυβέρνηση, είναι αίτημα όλης της Κω αλλά και ολόκληρου του Βόρειου Συγκροτήματος και πρέπει να υλοποιηθεί, αυτό θα είναι η πρώτη μέριμνά μας στην επόμενη Κυβέρνηση. Με την ίδρυση της πρώτης ΤΟΜΥ εξάλλου, ενισχύθηκε σημαντικά η δημόσια υγεία στο νησί.

Θέλαμε εξ αρχής να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα μικρά νησιά. Εκείνα που έχουν μέχρι χίλιους κατοίκους απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.  Ένα σημαντικό μέτρο θα λειτουργήσει θετικά για τις τοπικές κοινωνίες. Τέλος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε ότι στα θέματα της φορολόγησης πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και καλώς τιμωρούνται οι παραβάτες, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες  επιχειρήσεις , κάτι που θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις και στην κατανάλωση και στη μείωση της ανεργίας. Γι’ αυτό το τελευταίο, που είναι πολύ σημαντικό πρέπει να δίνονται κίνητρα στους επιχειρηματίες και βοήθεια από το Κράτος. Και όλα αυτά θα αποδώσουν καρπούς αφού η οικονομική ανάπτυξη θα φέρει ταυτόχρονα και έσοδα στο Κράτος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...