Δεύτερη μεγάλη διαρροή νερού στην Λαχανιά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΙΑ – ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ

Από το Σάββατο 03/04 υπάρχει μεγάλη διαρροή νερού στο δίκτυο άρδευσης του φράγματος του Σκολωνίτη στην περιοχή της Λαχανιάς. Είναι η δεύτερη μεγάλη ζημιά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμα μια φορά παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση από την ΔΕΥΑΡ να παρέμβει, με αποτέλεσμα να χαθούν ξανά χιλιάδες κυβικά νερού. Νερό που θα στερηθούν οι αγρότες της Λαχανιάς και του Γενναδίου τους επόμενους μήνες, με σοβαρό κίνδυνο να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους.

Τελικά μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από αγρότες της περιοχής, η ΔΕΥΑΡ διέκοψε την παροχή νερού στο τμήμα της Λαχανιά την Τρίτη 06/04, οπότε σταμάτησε η διαρροή. Ωστόσο, δεν αποκαταστάθηκε η βλάβη, με αποτέλεσμα να παραμένει χωρίς νερό ολόκληρο το δίκτυο άρδευσης της Λαχανιάς. Η κύρια καλλιέργεια στην περιοχή είναι η πατάτα και βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο όπου απαιτείται τακτικό πότισμα ανά τρεις ημέρες. Με δεδομένο ότι από τις 03/04 υπάρχει ζημιά στο δίκτυο, οι καλλιέργειες έχουν ήδη να ποτιστούν πέντε ημέρες. Ήδη λοιπόν οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το στρες της έλλειψης νερού και κάθε μέρα που περνάει η ζημιά γίνεται μεγαλύτερη με κίνδυνο ακόμα και την ολοκληρωτική καταστροφή.

Μέχρι και σήμερα δεν έχει απαντήσει κανένας αρμόδιος στους αγρότες της Λαχανιάς, πότε θα επισκευαστεί η ζημιά και θα μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή και την διοίκηση της ΔΕΥΑΡ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεριμνήσουν για την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 7/4/2021

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Ρόδος, - 26 Μαρτίου 2021 - Αποτελέσματα 11ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας Dodekanisos...
Ξανά στο "βαθύ κόκκινο" η Ρόδος αφού εχει 124 ενεργά κρούσματα απο 38 που είχε στις 23/3/21. Στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...