Δεύτερη επιστολής διαμαρτυρίας της Μαρίας Καμμά για το δημοτικό σχολείο Τήλου

Προς:        Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο

Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Μεσσάρη

Δ/ντή Πρωτ/μιας Εκπαίδευσης κ. Τσιαβό

 

Κοιν:      Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αν. Σαμαρά

Βουλευτές Δωδ/σου      

Θέμα: «Παραλόγου ...συνέχεια»

Σχετ.: Η από 15-10-2013 και με αριθ.πρωτ.2952 επιστολή μας.

Για τρίτη ημέρα το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο της Τήλου παραμένει κλειστό. Οι κύριοι της εκπαίδευσης μας εξακολουθούν να έχουν τα ώτα τους σφραγισμένα στις απεγνωσμένες φωνές των μικρών μαθητών και των γονέων τους!

Εξακολουθούν να προσπαθούν να μας πείσουν, προβάλλοντας τις επιστημονικές τους έρευνες, ότι ένα σχολείο μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερη μόρφωση ΄ταν στοιβάζονται μέσα σε μία αίθουσα με έναν δάσκαλο, τρεις τάξεις αντί δύο και τα όποια κενά δημιουργούνται στην ώρα του μαθήματος στην πρωινή ζώνη να “καλύπτονται” στο ολοήμερο!

Έχουμε να σας πούμε λοιπόν ότι εμείς ως μαθητές έχουμε ιδία αντίληψη για το πως λειτουργεί αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία και δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει αυτό που βιώσαμε!

Κύριοι θεωρούμε την στάση σας απέναντι στους μικρούς μας ακρίτες, ως απαράδεκτη! Ζητάμε λοιπόν, ξεκάθαρα να εξετάσετε το δίκαιο αίτημα μας και για να μην υπάρχουν “παρεξηγήσεις” και παρερμηνείες, σας παραθέτουμε τα αιτήματα μας:

1- Ζητάμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου προκειμένου να λειτουργήσει το μοναδικό Δημοτικό Σχολείου της Τήλου ως τριθέσιο -δύο τάξεις κάθε δάσκαλος και όχι τρεις!

2- Απαιτούμε τα παιδιά μας να διδάσκονται Αγγλικά, Πληροφορική και Φυσική Αγωγή όπως διδάσκονται τα δικά σας παιδιά! Δεν είναι τα Ακριτόπουλα τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού...

Σας γνωστοποιούμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.

Κλείνοντας ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η Τήλος με αυτό το αίτημά της δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ γιατί πολύ απλά το Υπουργείο Παιδείας ήδη μισθοδοτεί τρεις δασκάλους για το σχολείο μας! Έτσι απλά για να μην υπάρχει κανένα επιχείρημα από κανέναν.....

 

 

 

 

 

 

Η Δήμαρχος Τήλου

 

Μαρία Καμμά- Αλειφέρη

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...