ΔΕΥΑΡ προς νέο δήμαρχο Ρόδου Α. Καμπουράκη: Δεν τινάζουμε τις επενδύσεις στον αέρα αλλά συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τόπου

 

ΔΕΥΑΡ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

2ο ΧΛΜ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ - ΝΠΙΔ - ΑΦΜ 997562265 ΔOY ΡΟΔΟΥ 

ΤΗΛ: 22410 45300 – FAX: 22410 45329 – Email: mdiakomanolis@gmail.gr

 

Ρόδος

6/06/2019

 

Αρ. πρωτ.:

5716 

       

 

 

 

 

Προς:  κ. Αντώνιο Καμπουράκη.

Ενταύθα

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Αξιότιμε κ. Καμπουράκη,

 

            Κατ’ αρχή να μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ για την εκλογή σας στο αξίωμα του Δημάρχου της Ρόδου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο σας και καλή συνεργασία.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «η δημοκρατική της ρόδου» σήμερα 6 Ιουνίου 2019, σελίδα 5, με τίτλο «Κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εμβληματική επένδυση στη Ρόδο», θεωρούμε υπηρεσιακό μας καθήκον να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία που τηρήθηκε προς ικανοποίηση του αιτήματος του κ. Μηνέττου (ΛΙΝΔΙΑΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) και ειδικότερα για την σύνδεση του υπό ανέγερση Ξενοδοχείου, με το δίκτυο ακαθάρτων της Επιχείρησης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή Βλυχά της Δ.Ε. Λίνδου και θα εξυπηρετηθεί από τον βιολογικό καθαρισμό της Δ.Ε. Λίνδου.

            Στο άρθρο αναφέρεται ότι θα ζητήσετε ενημέρωση και για τον λόγο αυτό, πριν το αίτημά σας,  σας ενημερώνουμε τα παρακάτω.

 • Υποβλήθηκε αίτηση για σύνδεση με το δίκτυο ακαθάρτων της Επιχείρησης, με αριθμό πρωτ. 3354 στις 9 Απριλίου  2019.
 • Άμεσα! τρεις μέρες αργότερα, στις 12-04-2019 (αριθμός πρωτοκόλλου 3653/12-04-2019), δίδεται η βεβαίωση δυνατότητας σύνδεσης του ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης υπό όρους, οι οποίοι είναι οι ίδιοι προς όλους τους αιτούντες της ίδιας κατηγορίας.
 • Στις 2 Μαΐου 2019, μετά από αυτοψίες που διενεργήθηκαν, άμεσα συντάχθηκε τεχνική έκθεση για την όδευση του αγωγού η οποία εγκρίθηκε από την υπηρεσία αποχέτευσης και υποβλήθηκε αίτημα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (αριθμός πρωτ. 4185/2-5-2019) με τίτλο: «άδειας εργασιών επαρχιακής οδού».
 • Συμφωνήθηκε ότι η σύνδεση με το δίκτυo ακαθάρτων θα γίνει με καταθλιπτικό αγωγό, αποκλειστικής χρήσης από το ξενοδοχείο. Το έργο θα κατασκευαστεί με έξοδα του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και επίβλεψη της ΔΕΥΑΡ.
 • Η ΠΝΑι πριν λίγες ημέρες έδωσε την έγκρισή της για εργασίες στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Καλάθου – Λίνδου και το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται.

Χθες λάβαμε προφορική καταγγελία, από τρίτους, (κ. Ελευθερίου Γεώργιο) για την κατασκευή του έργου και πληροφορηθήκαμε ότι η κατασκευή του έργου σταμάτησε!

Μας επισκέφτηκε ο εργολάβος και εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη, στους οποίους επιβεβαιώσαμε την νομιμότητα κατασκευής του έργου, αφού είχε τις εγκρίσεις της ΔΕΥΑΡ και της ΠΝΑι. Έτσι η κατασκευή του έργου συνεχίστηκε την ίδια ημέρα.

Η Υπηρεσία αποχέτευσης έδωσε άδεια κατασκευής του έργου, αν και εκ των προτέρων δεν  έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος σύνδεσης του ακινήτου με το δίκτυο ακαθάρτων και δεν είχε  καταβληθεί το ποσό του δικαιώματος σύνδεσης. Αυτό όμως έγινε συνειδητά, για να βοηθήσουμε την εμπρόθεσμη κατασκευή του έργου. Η αίτηση και η υποβολή φακέλου σύνδεσης υποβλήθηκε χθες 5-6-2019, ο οποίος αξιολογείται για την πληρότητά του.

Η τελική σύνδεση σε φρεάτιο ακαθάρτων της Επιχείρησης θα γίνει, εφόσον ολοκληρωθεί ο φάκελος σύνδεσης και καταβληθεί ή διακανονιστεί η πληρωμή του τέλους σύνδεσης, όπως ορίζει η τιμολογιακή πολιτική και ο κανονισμός δικτύων αποχέτευσης.

 

Από τα ανωτέρω πραγματικά στοιχεία συνάγεται αβίαστα, ότι η Επιχείρησή μας όχι μόνο δεν «δεν τινάζει στον αέρα» μεγάλες επενδύσεις, αλλά απεναντίας συνέβαλε και  συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου μας διαχρονικά! Το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

            Είμαστε στην διάθεσή σας!

 

 

Κοινοποίηση:

 1. Κ. Φώτη Χατζηδιάκο – Δήμαρχο Ρόδου
 2. Κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη – Πρόεδρο Δ.Σ.
 3. Κ. Σάββα Μάτση – Δ/ντή Δικτύων

 

 

Συνημμένα:  (Με την δέουσα εχεμύθεια προσωπικών δεδομένων)

 • Αίτηση κ. Μηνέττου αρθμ. Πρωτ. 3354/9-04-2019.
 • Έγγραφο – άδεια ΔΕΥΑΥ αριθμ. Πρωτ. 3653/12-04-2019.
 • Έγγραφο προς ΠΝΑι αρθμ. Πρωτ. 4185/2-05-2019.
 • Αίτημα υδροδότησης Αριθμ. Πρωτ. 3017/1-4-2019.

 

( Υ.Γ.

Όσο αφορά την σύνδεση του ξενοδοχείου με το δίκτυο της ύδρευσης, έχει υποβληθεί αίτημα (αριθμ. Πρωτ. 3017/1-4-2019), το οποίο επεξεργάζονται οι υπηρεσίες της Επιχείρησης με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Το έργο αυτό δεν έχει ακόμα ξεκινήσει με ευθύνη του ιδιοκτήτη – όχι της ΔΕΥΑΡ.

 

Θερμή παράκληση η παρούσα επιστολή - απάντηση να δημοσιευτεί στην ίδια σελίδα και στο ίδιο σημείο που φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «η δημοκρατική».

 

Με εκτίμηση

 

 

 

 

 

Ο Γενικός Διευθυντής

 

 

 

 

Εμμανουήλ Νικ. Διακομανώλης

Δ/χος Μηχ/γος Μηχανικός MSc

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Αρνήθηκε με τρόπο κατηγορηματικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε σημερινή...
Καθήλωσε χθες το βράδυ κοινό και κριτές στο X FACTOR, στο OPEN TV, η Ροδίτισσα Ζωή-Μισέλ Μπακίρη...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μεταθέσεων των αστυνομικών, αισθανόμαστε την ανάγκη να...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου ΑΝΤ.  ...