Δεν θα δώσει χρίσματα ο Αντώνης Σαμαράς

Στόχος να διευκολυνθεί η προσέλκυση προσώπων που κινούνται στον πολιτικό χώρο του Κέντρου Το ενδεχόμενο να μην δώσει «χρίσματα» στους υποψήφιος δημάρχους και Περιφερειάρχες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 σκέφτεται πολύ σοβαρά ο Αντώνης Σαμαράς. Όπως διαβάζουμε στο SECRET το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή η συγκεκριμένη εισήγηση ανήκει σε στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, με στόχο να διευκολυνθεί η προσέλκυση προσώπων που κινούνται στον πολιτικό χώρο του Κέντρου, ώστε να ενταχθούν με μεγαλύτερη ευκολία στους «γαλάζιους» αυτοδοικητικούς συνδυασμούς ανά την Ελλάδα και για να ικανοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα περί ακομμάτιστης τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Μεσσήνιος αρχηγός εξετάζει για πρώτη φορά να μην χρήσει υποψηφίους σε μεγάλους δήμους της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτόν της Θεσσαλονίκης, όπου πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ να υποστηριχθεί η εκ νέου κάθοδος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, έστω και αν αυτή η επιλογή προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Κώστα Μπούρα έχουν φθάσει το τελευταίο διάστημα επιστολές από νυν Περιφερειάρχες που είχαν εκλεγεί το 2010 με τη σημαία της ΝΔ, στις οποίες υπερθεματίζουν στην εξάλειψη των κομματικών χρισμάτων.

κ. Σαμαράς εξάλλου έχει συζητήσει σε βάθος το ενδεχόμενο αυτό και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τρεις τουλάχιστον έμπειρους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας επιλογής, με τα θετικά να υπερτερούν κατά πολύ. «Είναι λογικό από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία πήρε στις τελευταίες εκλογές ποσοστό περί του 18% να μην ενθουσιάζουν κανέναν πλέον τα χρίσματα, για τα οποία τα προηγούμενα χρόνια γινόταν σφαγή», λέει στέλεχος της ΝΔ που γνωρίζει τις εν λόγω συζητήσεις, τονίζοντας παράλληλα, πως με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός θα εκθέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τους επιτελείς της Κουμουνδούρου να μοιράζουν από τώρα χρίσματα. παραπολιτικα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Δημήτρης Γάκης:  Εμείς σήμερα με ποιον να συζητούμε;           ...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...