Δεν απελαύνεται η μητέρα της 13χρονης

Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, δόθηκε εξάμηνη άδεια παραμονής από την Διευθυνση Αλλοδαπών, στη μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις από αναμμένο μαγκάλι, στη Θεσσαλονίκη. Η άδεια σύμφωνα με την εντολή του υπουργού, στην τραγική μητέρα από τη Σερβία θα έχει και δυνατότητα παράτασης μετά τους έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η 54χρονη από τη Σερβία κρίθηκε υπαίτια για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το θάνατο της 13χρονης κόρης της από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στο διαμέρισμα όπου διέμεναν επί της οδού Μπαρκοπούλου 6 στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος της 54χρονης μητέρας, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, απήγγειλε ποινική δίωξη, κάνοντας χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.

Μέσα στο δράμα που βιώνει, συνελήφθη και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, αλλά με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερη, για να οδηγηθεί λίγο αργότερα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας αποφασίστηκε να της χορηγηθεί προθεσμία 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη χώρα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την ιατροδικαστή εξέταση, ο θάνατος της ανήλικης κοπέλας, μαθήτριας γυμνασίου, προήλθε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι. ΠΗΓΗ:nooz.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...