Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα 534 ευρώ οι πυρόπληκτοι ξενοδοχοϋπαλληλοι

Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τα 534 ευρώ οι ξενοδοχοϋπαλληλοι της νότιας Ρόδου. Διαμαρτυρία από τη ΔΑΣ στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

 

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 26.9 η Δ.Α.Σ. Επισιτισμού -Τουρισμού, Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου για τα προβλήμτα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου στη νότια Ρόδο και έχουν μείνει χωρίς εισόδημα εξαιτίας της πυρκαγιάς.

 

Παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα “στήριξης”, όπως το να τεθούν  οι εργαζόμενοι σε αναστολή και άρα να πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ, μέχρι σήμερα, δυο μήνες μετά,  δεν έχουν πάρει ούτε σεντ!

 

Ταυτόχρονα παρέμβαση για το θέμα. έγινε και στο Υπουργείο Εργασίας, απο τον Γιώργο Στεφανάκη, Πρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας εργαζομένων σε επισιτισμό τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Από την παρέμβαση αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη τη διαδικασία και παρέπεμψε στη λύση του προβλήματος  το... αμέσως επόμενο διάστημα!

 

Αυτή η απάντηση του Υπουργείου είναι πραγματική πρόκληση απέναντι σε συναδέλφους που βρέθηκαν χωρίς δουλειά και με μηδενικό εισόδημα, ειδικά από μάλιστα από τη στιγμή που οι συνάδελφοι έχουν να τα βγάλουν πέρα με μια ακρίβεια που καταπίνει έναν ολόκληρο οικογενειακό προϋπολογισμό, με τα πάγια έξοδα να τρέχουν, ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος της σεζόν αλλά κυριώς έχοντας μπροστά τους έναν  απειλητικό για χειμώνα.

 

Απαιτούμε και καλούμε κάθε συνάδελφο, να στηρίξει το αίτημα των πυρόπληκτων συναδέλφων μας να πάρουν άμεσα το επίδομα που δικαιούνται!!

 

Ωστόσο, δε  μένουμε εκεί. Χρειάζονται άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης και στήριξης, όχι ψίχουλα με μήνες καθηστέρηση. Να εξασφαλιστεί σε αυτούς τους συναδέλφους επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προυποθέσεις και ταυτόχρονη αύξηση στα 600ευρώ, κάτι άλλωστε που θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους εποχικούς ανέργους του κλάδου, αφού η ανεργία δεν είναι επιλογή τους.

 

Ταυτόχρονα να απαλλαγούν από φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και από χρέη σε τράπεξες και εφορία.

 

Μπροστά στην κρατική αδιαφορία και εγκατάλειψη να προτάξουμε την διεκδίκηση και την

αλληλεγγύη!

 

 

Ρόδος, 26/9/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...