Δεν άνοιξαν οι κάλπες στη ΝΔ, μπλακ άουτ στο σύστημα

Στον…αέρα είναι οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της μηχανοργάνωσης είχε πολλά προβλήματα και δεν ήταν τεχνικά έτοιμη να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στην ώρα τους, δηλ. στις επτά το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μπήκε με το…αριστερό και η εκλογική διαδικασία κινδυνεύει να μην γίνει, καθώς τα τεχνικά εμπόδια φαίνεται ότι είναι ανυπέρβλητα, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει on line σύστημα.

Πολλοί ήδη φοβούνται ότι ακόμα και να ξεκινήσει η διαδικασία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει το ηλεκτρονικό σύστημα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με ότι αυτό σημαίνει για την αξιοπιστία των εκλογών αλλά και το κύρος τους, ενώ σίγουρα υπάρξει αμφισβήτηση από τους υποψηφίους.

Η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε η εταιρεία να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, αλλά απουσιάζουν φορτιστές και χειριστές των μηχανημάτων.Μένει να αποφασιστεί από τους υποψηφίους εάν θα δεχθούν να γίνει χειρόγραφα η εκλογική διαδικασία.

Αν και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ανακοίνωση ότι όλα βαίνουν καλώς, εντούτοις έως τα ξημερώματα της Κυριακής, η εταιρεία προσπαθούσε έως τα ξημερώματα να βρει λύση, αφού υπήρχε πρόβλημα λειτουργίας του λογισμικού στους φορητούς υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ έλειπαν ακόμα και φορτιστές.

Σε αυτό το κλίμα έως το πρωί της Κυριακής κάποιοι συζητούσαν ακόμα και το σενάριο αναβολής των εκλογών, αν και άλλοι επιμένουν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, κάτι που αρνείται η νομική υπηρεσία του κόμματος. the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...