Δεκτή με τροποποιήσεις, η τροπολογία που κατέθεσαν οι Μ.Κόνσολας και Π.Βογιατζής για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς σε νησιά κάτω των 5000 κατοίκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17 Ιουλίου 2013

ΘΕΜΑ: Δεκτή με τροποποιήσεις, η τροπολογία που κατέθεσαν οι Μ.Κόνσολας και Π.Βογιατζής για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς σε νησιά κάτω των 5000 κατοίκων. Εξαιρούνται από την κινητικότητα και μετατάσσονται στους οικείους δήμους. Θα εκδοθούν και ΚΥΑ για την ταχύτερη μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.

Σημαντική εξέλιξη πριν από λίγο στη βουλή. Με τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δεκτή ως προς την ουσία και το περιεχόμενο της, την τροπολογία που είχαν καταθέσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας και ο βουλευτής Λέσβου κ.Παύλος Βογιατζής. Σύμφωνα με αυτήν, εξαιρούνται πλέον από το καθεστώς της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε δήμους και σε νησιά κάτω των 5000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Αυτοί θα μεταταχθούν στους οικείους δήμους για να καλύψουν άλλες ανάγκες. Επιπρόσθετα υπάρχει και μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, σε μεγάλους δήμους, που θα ενταχθούν στο καθεστώς της κινητικότητας. Αντί να επιλεγεί η λύση της έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων για τη διαδικασία απορρόφησης τους από την ΕΛ.ΑΣ, θα εκδοθούν κοινές υπουργικές αποφάσεις, που απαιτούν λιγότερο χρόνο, για να τερματιστεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η αίσθηση εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...