ΔΑΣ: Να απομακρυνθεί από όλα τα όργανα του εργατικού κινήματος ο Ψαρομπάς

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

- Ρόδος 23 Γενάρη 2020

- Να απομακρυνθεί από όλα τα όργανα του εργατικού κινήματος ο Ψαρομπάς

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με θέμα την ποινή προς τον αντιπρόεδρο για τα εμετικά του σχόλια, μετά την καταγγελία μας και το σάλο που δικαίως προκλήθηκε πανελλαδικά.

Η πλειοψηφία του ΔΣ επέλεξε να τον ρίξει στα μαλακά αφαιρώντας του μεν τον τίτλο του αντιπροέδρου, αλλά διατηρώντας τον ως μέλος της Διοίκησης του Σωματείου.

Στη συνεδρίαση μίλησαν για κακιά στιγμή και δεύτερη ευκαιρία, όταν ο συγκεκριμένος μονίμως εκφράζει τέτοιες αποκρουστικές απόψεις.

Η τοποθέτηση μας ήταν ξεκάθαρη. Διαγραφή από όλα τα όργανα στα οποία συμμετέχει, ακόμα και από μέλος του Σωματείου. Τίποτα λιγότερο δε μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, κρύφτηκαν πίσω από το καταστατικό. Τέτοιες προφάσεις  όμως, δεν πείθουν κανένα.  Πέρα από το ότι το καταστατικό προβλέπει και άλλες ποινές, τις οποίες μάλιστα έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ενάντια σε αγωνιστές εκλεγμένους, μπορούσαν, αν ήθελαν, απλά να απαιτήσουν την παραίτησή του. Όμως απέρριψαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο «ελιγμός» λοιπόν αυτός, δεν αρκεί για να ξεπλύνουν τις ευθύνες που έχουν οι ίδιοι που τον συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους και τον τοποθετούν σε αυτή τη θέση πάνω από 10 χρόνια, γνωρίζοντας ποιος είναι.

Όμως η πρόκληση πραγματικά απογειώθηκε με τη δημόσια προαναγγελία του προέδρου ότι θα διαγράψει μέλη του Σωματείου επειδή μοιράζουν ανακοινώσεις που κάνουν κριτική, προσπαθώντας μάλιστα να δημιουργήσει συνειρμούς ότι η αποκρουστική τοποθέτηση Ψαρομπά, ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης. Ωραία καταδίκη!

Απαιτούμε να απομακρυνθεί άμεσα ο συγκεκριμένος από όλα τα όργανα του εργατικού κινήματος.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες απόψεις και να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνσή του.

 

Για τη ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μιχάλης Τσουρούτης

Τσαμπίκα Παττελάκη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...