Δήμος Ρόδου: Wifi4EU - Προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ-Wifi4EU

- Προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες.

- Η συγκεκριμένη πράξη είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που λειτουργεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφορά στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε. μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους.

Ο Δήμος Ρόδου συγκαταλέχθηκε στους επιλέξιμους προς χρηματοδότηση οργανισμούς και μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας επιχορήγησης, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς οι όροι χρηματοδότησης,  μέσα σε διάστημα 1,5 έτους όφειλε να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και την έναρξη λειτουργίας του δικτύου, απορροφώντας έτσι τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, κλιμάκιο της Δ/νσης Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, επισκέφθηκε Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του νησιού με σκοπό την αποτύπωση της κατάστασης για την εύρεση κατάλληλων σημείων για την τοποθέτηση του εξοπλισμού ασύρματης σύνδεσης. Σε όλες τις περιοχές πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις και ελέγχθηκε η τηλεπικοινωνιακή υποδομή ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η Ε.Ε.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση εξοπλισμού wifi προηγμένης τεχνολογίας που παρέχεται στο πλαίσιο της επιδότησης, στα σημεία που επιλέχθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι.

Τα σημεία είναι:

  • Δημαρχείο Ρόδου
  • Νέα Αγορά (Απέναντι από το Γραφείο Πληροφοριών -  Δ/νση Τουρισμού)
  • Δημαρχείο Κρεμαστής
  • Δημαρχείο Αρχαγγέλου
  • Δημαρχείο Αφάντου
  • ΚΕΠ Καλυθιών
  • Πλατεία Αποστολίδη –Ιαλυσός ( 2 σημεία)
  • Πλατεία Έμπωνας

Το έργο λοιπόν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρέχοντας στα συγκεκριμένα σημεία δωρεάν & υψηλής ταχύτητας ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Ρόδου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...