Δήμος Κω: 2.300.000€ για ασφαλτοστρώσεις περιοχής Λινοποτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Χρηματοδότηση 2.300.000€ για ασφαλτοστρώσεις κέρδισε ο Δήμος Κω!

- Αναβαθμίζεται η περιοχή Τιγκακίου - Μαρμαρίου. Έργα παντού!

- Μοναδικής έκτασης έργα οδοστρωσίας, σχεδόν 17 χιλιομέτρων, θα αναβαθμίσουν την λειτουργία και εικόνα του οδικού δικτύου στην περιοχή Λινοποτίου, μεταξύ Τιγκακίου – Μαρμαρίου, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε μια από τις μεγαλύτερες αγροτουριστικές ζώνες του νησιού μας.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η έγκριση χρηματοδότησης του έργου, με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΙΝΟΠΟΤΙΟΥ» σύμφωνα με τη μελέτη 45/2020 που κατέθεσε πέρυσι ο Δήμος Κω και φτάνει στα 2.300.000€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την ένταξή του στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

 

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε: «Aισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή τη θετική εξέλιξη, για ένα μεγάλο έργο που διεκδικήσαμε στοχευμένα και τεκμηριωμένα. Η περιοχή, που συγκεντρώνει πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά, με σύγχρονες υποδομές. Γενικότερα, οι ανάγκες στο οδικό δίκτυο του νησιού μας είναι μεγάλες. Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά να τις αντιμετωπίσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιδήμαρχο Γεωργία Κασσιώτη και στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας για τη σωστή προετοιμασία του φακέλου».

 

 

 

 

 

Στην περιοχή εκτέλεσης του έργου θα ασφαλτοστρωθούν χωμάτινοι ή κατεστραμμένοι δρόμοι ενώ οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πολλά χρόνια να συντηρηθούν, εμφανίζουν εκτεταμένα προβλήματα φθορών, με επιφανειακές παραμορφώσεις και ρηγματώσεις.

Σημαντική παρέμβαση, με ολική ανακατασκευή της οδοστρωσίας, προβλέπεται στο μεγαλύτερο τμήμα της οδού που συνδέει το Τιγκάκι με το Μαρμάρι μήκους 3.300ων μέτρων (παράλληλης της Επαρχιακής).

Για την προστασία της οδού, σε μήκος 1.400ων μέτρων, προβλέπεται μάλιστα η κατασκευή στρώσης στράγγισης οδοστρώματος, σε βάθος 50 εκατοστών, και η τοποθέτηση γεωυφασμάτων.

 

Βελτιωτικές παρεμβάσεις προβλέπονται στις οδούς:

Α) Κύριοι αγροτικοί οδοί

1. Κεντρική οδός Τιγκάκι – Μαρμάρι.

2. Οδός Μικρασιατών Προσφύγων (παράλληλη με την ανωτέρω δευτερεύουσα οδό).

3. Οδός Ποσειδώνος (διαγώνια οδός δυτικά της αλυκής).

 

Β) Δρόμοι δυτικά της αλυκής.

 

Γ) Αγροτικοί οδοί μεταξύ των οδών Τιγκάκι – Μαρμάρι και Μικρασιατών Προσφύγων.

 

Δ) Αγροτικοί οδοί μεταξύ της οδού Μικρασιατών Προσφύγων και της Επαρχιακής Οδού.

 

Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...