Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος δ.σ Ρόδου: Ζητούν το ελάφι να χαρακτηριστεί επιβλαβές ζώο για να επιτραπεί το κυνήγι του!!!!!

Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για στειρώσεις ελαφιών ,έσκασε η ...βόμβα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Σοκορέλλο που χωρίς περιστροφές ζήτησε να επιτραπεί το κυνήγι και να σταματήσουν οι συζητήσεις που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά. Οκ.Σοκορέλλος αναφέρθηκε στα τροχαία που έχουν γίνει με ελάφια,περίπου 20 το χρόνο όπως και τις καταστροφές των καλλιεργειών. Συνέχισε ο δήμαρχος Ρόδου οποίος ήταν και πιο συγκεκριμένος λέγοντας οτι θα πρέπει να επιτραπεί ένας αριθμός ελαφιών για κυνήγι ανά κυνηγό,ανέφερε τα 150 ελάφια και συμφώνησε με τον κ.Σοκορέλλονα ζητήσουν από την κυβέρνηση να αποχαρακτηριστεί απο προστατεύουμε είδος σε επιβλαβές είδος για τις καλλιέργειες και τους ανθρώπους.  Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Καμπουράκης θα πρέπει να αναλογούν περι  τα 150 ελάφια σε κάθε κυνηγό και τα έσοδα να κατατίθενται σε λογαριασμό για την προστασία του ελαφιού. Συστήθηκε επιτροπή από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου η οποία θα επεξεργαστεί διάφορες προτάσεις όπως ή στείρωση των ελαφιών, τοκυνήγι και η μεταφορά τους σε άλλες περιοχές και το οποίο θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση. Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο Ρόδου είναι «παγερά αποφασισμένος να αναλάβει να προασπιστεί τους ροδίτες και  τις καλλιέργειες τους και όχι την υπεράσπιση του ελαφιού». Να σημειωθεί ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας Σάββας Καραταπάνης κατέθεσε πρόταση για σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσουν  οι στειρώσεις των ελαφιών. Καμία αναφορά δεν υπήρχε στην εισήγηση του για κυνήγι. Μάλιστα στο τέλος της συζήτησης του θέματος οκ. Καραταπάνης διαβίβασε έγγραφο του προς το προεδρείο στο οποίο έγραφε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε μόνο την σύναψη μνημονίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου σήμερα το πρωί δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο κυνήγι του ελαφιού. Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση υπολογίζεται οτι ελάφια και ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα και γουρούνια στη Ρόδο,ξεπερνούν τις 70.000!!!

. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας,Χατζηδιάκου και Κρητικού δεν τοποθετήθηκαν επι του κυνηγιού αλλά με τη σιωπή τους και την ανοχή τους στο ότι δεν έγινε ψηφοφορία συναίνεσαν.Πιθανόν να ήθελαν και να εκθέσουν την δημοτική αρχή την οποία άφησαν μόνη της και χωρίς στήριξη απο τους; μεγαλοπαράγοντες της, μόνο ο Γιάννης Καμπούρης στήριξε την πρόταση, οι συνήθως λαλίστατοι    αντιδήμαρχοικαι εντεταλμένοι επέλεξαν την σιωπή....Βέβαια πρέπει να περιμένουμε την επιτροπή και το πόρισμα για να δούμε τι θέση θα πάρουν στο κυνήγι του ελαφιού. Οκ.Κρητικός εκείνο που πρότεινε είναι να στείλουμε ελάφια σε ζωολογικούς κήπους σε διάφορα μέρη του πλανήτη για να διαφημιστεί Ρόδος!!!!! Προφανώς οι της δημοτικής αρχής δεν θυμούνται το κάζο που έπαθε παράγοντας της περιφέρειας όταν είχε καταθέσει παρόμοια πρόταση....

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...