Δήμαρχος Καρπάθου προς Επαρχο: Να δείξετε το δικό σας έργο και όχι να επιτίθεστε σε άλλους....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση Δημάρχου στις δηλώσεις της κας Επάρχου Καρπάθου-Ηρ. Νήσου Κάσου για τη μη απορρόφηση κονδυλίων για την επισκευή των σχολικών κτιρίων .

 

Αξιότιμη κυρία Έπαρχος, με θλίψη διάβασα την ανακοίνωση σας με την οποία κατηγορείτε την Δημοτική Αρχή ως προς την μη απορρόφηση κονδυλίων για την επισκευή των σχολικών κτιρίων .

Όπως θα έπρεπε, θεσμικά , να γνωρίζετε για αποκατάσταση σχολικών κτιρίων κατά την πρόσφατη τετραετία απορροφήθηκαν άνω των 1.700.000 ευρώ .

  Για την απορρόφηση τους ο Δήμος Καρπάθου εκπόνησε μελέτες κόστους άνω των 40.000 ευρώ.   Πρόσφατα, ανατέθηκε άλλη μία μελέτη Στατικής Επάρκειας για το κτίριο του 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου των Πηγαδίων ύψους 28.000 ευρώ ενώ για την εκπόνησή της πρέπει να προηγηθεί μελέτη αρχιτεκτονικής αποτύπωσης ύψους 28.000 ευρώ, όπου πριν λίγες μέρες ενέκρινε το Δ.Σ. του Δήμου Καρπάθου. Σύνολο δαπάνης μελετών λοιπόν επιπλεον και μόνο για το ως άνω σχολικό συγκρότημα 56.000 ευρώ .

 Αυτή τη στιγμή υπάρχει δημοπρατημενο έργο , της επισκευής του Λυκείου - ΕΠΑΛ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει λόγω εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Λόγω εκκρεμοτήτων του παρελθόντος σχεδόν κανένα σχολικό συγκρότημα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουμε σε επισκευές άμεσα .

  Ακόμη κι ο Παιδικός Σταθμός, ο οποίος κατασκευάστηκε επί της δικής σας θητείας σαν μέλος της τότε Δημοτικής Αρχής, δεν είχε αποκτήσει άδεια λειτουργίας από τότε που κατασκευάστηκε . Απέκτησε πρόσφατα, με δικές μου ενέργειες που διήρκησαν πάνω από δύο χρόνια .

  Το ίδιο πράττουμε επί τέσσερα χρόνια για να μαζέψουμε τα "ασυμμάζευτα " !

   Αντί, λοιπόν , να δείχνουμε με το δάκτυλο τους άλλους πρέπει να δούμε τι εμείς κάναμε και τι προσφέραμε στον τόπο από τις θεσμικές μας θέσεις .

 Θα μπορούσατε , αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεστε για τα σχολικά κτίρια της Καρπάθου να ακολουθήσετε το παράδειγμα άλλων Επάρχων .

 Επάρχων που αντί να κατηγορούν, βοήθησαν τους υποστελεχωμένους Δήμους της περιοχής τους και ανέλαβαν την εκπόνηση μελετών, την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση των έργων επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας .

   Άλλωστε , θεσμικά και πάλι , θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα του Δήμου μας έγκειται στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών που καθυστερούν την δημοπράτηση και υλοποίηση τεχνικών έργων . Υπάρχουν πιστωμενα χρήματα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου , άνω των 250.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων τα οποία όσο συντομότερα γίνεται, με τις υποστελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες, προχωρούν προς υλοποίηση .

  Κατανοούμε ότι βρίσκεστε σε προεκλογική περίοδο όμως το καλύτερο θα ήταν να προβείτε σε αποτίμηση του δικού σας έργου, σίγουρα κάτι θα έχετε να επιδείξετε, και να αποφύγετε επιθέσεις και εντάσεις που δεν βοηθούν ούτε τον τόπο, ούτε κι εσάς .

  Γνωρίζετε πολυ καλά ότι με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας έχουμε άψογη συνεργασία και αμοιβαία εκτίμηση .   

  Μαζί του έχω συνεργαστεί για πολλά και σοβαρά έργα  κι όπως αναφέρετε στο πρόσφατο δημοσίευμα του εκπροσώπου τύπου της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου έχουν εκταμιευθεί κονδύλια ύψους 20 εκαττομυρίων ευρώ για την Κάρπαθο την τελευταία τετραετία !

 

     Η  Πολιτική Προστασία  του Δήμου Καρπάθου, κάνει γνωστό σε όλους τους

κατοίκους  του νησιού μας,  ότι όσοι ενδιαφέρονται να δηλωθούν για εμβολιασμό για

COVID-19,  συνεχίζεται η συμπλήρωση καταλόγων στον Δήμο Καρπάθου από την

κα. Σοφία Κατωγυρήτη στο τηλέφωνο 2245360128  εργάσιμες  ημέρες   από              

08.00 – 15.00.   

     Όσοι καλούν στο παραπάνω τηλέφωνο πρέπει να αναφέρουν σωστά  το

ονοματεπώνυμό τους  και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

     Ακόμη, όσοι έχουν ήδη δηλωθεί για εμβολιασμό σε κάποιο φαρμακείο ή έχουν

δηλωθεί  μόνοι τους στο emvolio.gov.gr  δεν  πρέπει να καλούν στο παραπάνω

τηλέφωνο.

                       

Κάρπαθος   13      Σεπτεμβρίου      2023

 

 

Ο  Δήμαρχος Καρπάθου

 

Ιωάννης    Θεμ.    Νισύριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...