Δήμαρχος Η.Ν.Κάσου: Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ  ΜΙΧΑΛΗ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- Με βαθιά περίσκεψη και αληθινό σπαραγμό ψυχής παρακολουθούμε εμβρόντητοι την εξέλιξη του πολέμου, που ξέσπασε ανάμεσα σε δυο εθνικά αδελφές και θρησκευτικά ομόδοξες χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, με τις οποίες μας συνδέουν στενοί ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί. Με αφετηρία επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια  παγκόσμιας κυριαρχίας οδηγήθηκε μια κατάσταση, που θα μπορούσε εύκολα να ελεγχθεί πριν καν πάρει την ολισθηρή ατραπό της ένοπλης σύγκρουσης, σε αδελφοκτόνο πόλεμο.

    Διακηρύσσουμε χωρίς δισταγμό την ανάγκη του γενικού σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του  απαραβίαστου των συνόρων όλων ανεξαίρετα των ανεξάρτητων κρατών, της Ουκρανίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων καθώς επίσης και την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και το σταμάτημα κάθε πολεμικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ προσδοκούμε την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση των όποιων ζητημάτων προέκυψαν.

  Καλούμε τέλος την Ελληνική Κυβέρνηση αφενός να στηρίξει με την αποστολή ανθρωπιστικού υλικού και υγειονομικού προσωπικού τους πάσχοντες των πολεμικών συγκρούσεων και αφετέρου να εστιάσει με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ικανότητας στρατιωτικής αποτροπής της χώρας μας απέναντι στον εξ Ανατολών προκλητικό γείτονα, πριν βρεθούμε σε ανάλογη δύσκολη και απευκταία θέση.

 

 

 

                                      

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος

Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου

 

                                         

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...