Δήμαρχος Αστυπάλαιας: “Αν δεν δρομολογηθεί άμεσα πλοίο θα καταστραφούν οι κτηνοτρόφοι του νησιού”

Την άμεση δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει την Αστυπάλαια με Κάλυμνο, Κω και Ρόδο, ζήτησε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομινέας μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα καταστραφούν οι κτηνοτρόφοι του νησιού που περιμένουν να στείλουν τα σφάγια τους εν όψει εορτών του Πάσχα σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Η Αστυπάλαια είναι“, δήλωσε συγκεκριμένα ο δήμαρχος του νησιού στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, “εντελώς απομονωμένη εδώ και τέσσερις μήνες από την υπόλοιπη Δωδεκάνησο. Έχουμε μόνο ένα δρομολόγιο μια φορά την εβδομάδα. Οι κτηνοτρόφοι θέλουν να στείλουν κατσίκια λόγω των ερχόμενων εορτών σε Κάλυμνο, Κω και Ρόδο και δεν μπορούν επειδή δεν υπάρχει πλοίο“.

 

Αν δεν δρομολογηθεί άμεσα πλοίο με έκτακτα δρομολόγια“, δήλωσε ο κ. Κομινέας, “θα καταστραφεί κτηνοτροφία στο νησί. Μάλιστα υπογράμμισε ότι υπάρχει στο λιμάνι ένα ψυγείο-νταλίκα με 500 σφαγμένα ζώα και περιμένουν καράβι για να πωληθούν σε άλλα νησιά“.

Ο ίδιος σημείωσε οτι “όλο μας υπόσχεται το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι βρίσκει λύση μετα ατην απόσυρση του πλοίου «Κάλυμνος» και λύση δεν βρίσκει“.

Εν τω μεταξύ μιλώντας ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ Γιάννης Παππάς στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, είπε ότι την Παρασκευή δρομολογείται το πλοίο «Σταυρός» που θα συνδέσει την Αστυπάλαια με τα γύρω νησιά και αμέσως μετά θα αρχίσει τα δρομολόγια της το πλοίο «Παναγία Σκιαδενή». “Εκείνο που μένει” κατέληξε ο κ. Παππάς “να δούμε πως θα στηρίξουμε την ΑΝΕ Καλύμνου“.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...