Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Σύμης Ηλία M. Τσαβαρή

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΗ!

-Δήλωση υποψηφίου δημάρχου Σύμης Ηλία M. Τσαβαρή

-Συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας  ανακοινώνω επίσημα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο Σύμης στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου! Το πράττω με ωριμότητα και ευθύνη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μου τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που μπορούν να δημιουργηθούν για το νησί μας,  τη βούλησή μου να προσφέρω με νέες ιδέες και σκληρή δουλειά, με μεράκι και ανιδιοτέλεια στον τόπο μας.

Πολλοί από εσάς με γνωρίζετε πολύ καλά. Έχουμε οικοδομήσει διαχρονικά  σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα από κοινές προσπάθειες, πρωτοβουλίες και αγώνες. Από την πλευρά μου, πάντα προσπαθούσα να φάνω αντάξιος των ευθυνών και της εμπιστοσύνης που μου δείξατε, εργαζόμενος ακούραστα για να επιλυθούν τα εκάστοτε προβλήματα, για να προάγουμε το νησί μας.

Θεωρώ ότι το αξίωμα του δημάρχου δεν είναι αυτοσκοπός, δεν αποτελεί προσωπική φιλοδοξία και σαφώς δεν πρόκειται για μόνιμη ή πρόσκαιρη επαγγελματική αποκατάσταση. Αφορά θέση ευθύνης και εκπροσώπησης του συνόλου των δημοτών και όλων των κατοίκων του Δήμου Σύμης. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για δημιουργική επίλυση των προβλημάτων.

 

Φίλες και φίλοι,

Νιώθω ότι είμαι έτοιμος να αναλάβω τη διοίκηση του δήμου και αποφασισμένος να αναμετρηθώ με τα προβλήματα και την πρόκληση να κάνουμε όλοι μαζί τον δήμο μας, δήμο πρότυπο. Να συμβάλλουμε ώστε η Σύμη να πρωταγωνιστεί με την ανάπτυξή της, τον τουρισμό, την πολιτιστική δραστηριότητα, την καινοτομία των δράσεων, τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Στην απόφασή μου έλαβα υπόψη την κατάσταση στασιμότητας στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά τις καινοτόμες πρωτοβουλίες στους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη συντήρηση και λειτουργία των δημοτικών έργων. Όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι πολλά μακροχρόνια προβλήματα του δήμου μας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Χρειάζονται δυναμικές πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη, την αναβάθμιση, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Σύμης, τη δημιουργία ενός δήμου πιο σύγχρονου, πιο φιλικού στους δημότες, χωρίς οικογενειοκρατία, κλίκες, μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές, ένα δήμο για όλους, ένα δήμο και για το Χωριό και για το Πέδι, τον Γιαλό, το Νημποριό, τον Πανορμίτη, το Ξίσος, για όλο το νησί, ένα δήμο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Χρειάζεται αλλαγή και νέα ορμή! Χρειάζονται νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι!

Με αυτό το πνεύμα, αυτή τη φιλοσοφία, με ένα πρόγραμμα σοβαρό πραγματοποιήσιμο, βασισμένο σε οικονομικά στοιχειά,  ψηφίζοντας τον συνδυασμό μας θα εργαστούμε με την ομάδα μου.

Στόχοι μας είναι :

  1. Η βελτίωση του συστήματος υγείας.
  2. Η ποιότητα και η επάρκεια του δικτύου ύδρευσης  με πόσιμο νερό σε όλα τα σπίτια του νησιού μας.
  3. Η δημιουργία σωστού δικτύου αποχέτευσης.
  4. Η ανάπτυξη του τουρισμού.
  5. Η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας για ένα νησί καθαρό από γωνιά σε γωνιά
  6. Η διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης.
  7. Η βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου.
  8. Η αναβάθμιση των δημοτικών χώρων αναψυχής (πλατείες, παιδικές χαρές κλπ).
  9. Η βελτίωση των σχολικών υποδομών.
  10. Η στήριξη των νέων.
  11. Η φροντίδα των ζώων.

 Για να προωθήσουμε καινοτόμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και να ενισχύσουμε την πολιτιστική - κοινωνική - αθλητική δραστηριότητα.

Για να τονώσουμε τις ξεχασμένες και εγκαταλειμμένες περιοχές του Χωριού και του Πεδιού και να τις επανατοποθετήσουμε στη θέση που τους αξίζει, δίνοντας συγχρόνως νέα αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή του Γιαλού

Με όραμα να δημιουργήσουμε ένα δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, με κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, ασφαλή, χωρίς το αίσθημα της αδικίας, ένα δήμο με γερές βάσεις. Για να πνεύσει ένας άνεμος δημιουργίας στο νησί μας!

Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, στην αξία του προγραμματισμού και της μεθοδικότητας, στην αξιοποίηση των καλύτερων σε κάθε τομέα, της ανανέωσης, της συνεργασίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων, στη λαϊκή συμμετοχή, τη διαφάνεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζεται να πορευτούμε με όραμα, σχέδιο, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όλοι όσοι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική.

Γι αυτό απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από ιδεολογικές τοποθετήσεις και κομματικές διαφορές. Αλλάζοντας τη σκέψη μας στην ψηφοφορία, με γνώμονα το καλό του νησιού μας με άξιους εκπροσώπους, μακριά από οικογενειακές μικροπολιτικές και συμφέροντα. Όλοι όσοι αγαπούν τη Σύμη, όσοι τη βάζουν πάνω από όλα, έχουν θέση στην προσπάθειά μας που ζητάμε να στηρίξετε.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Γιατί μόνο όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, θα αλλάξουμε τη Σύμη μας!

 

 Με τιμή,

Ηλίας  Τσαβαρής  του Μιχαήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Σύμης

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...