Δήλωση του δημάρχου Ρόδου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς δήλωσε σχετικά με την άνανδρη, όπως τη χαρακτήρισε, φονική επίθεση εναντίον του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη και με τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν, τα εξής:

«Χθες το βράδυ είδαμε τη νεολαία της Ρόδου, πάντα ευαισθητοποιημένη και πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί αξίες και αρχές, να δίνει δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον φόνο του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Για το μαχαίρωμά του, που ήταν μαχαιριά σε έναν συνάνθρωπό μας, μαχαιριά στη δημοκρατία, μαχαιριά, πάνω απ` όλα, στον εφησυχασμό μας.

Μπροστά στο αποτροπιαστικό έγκλημα της Τρίτης κανένας μας δεν δικαιούται πια να κρύβεται πίσω από το «δεν ήξερα». Το «δεν ήξερα» είναι από δω και πέρα η μάσκα του φόβου. Και η απάθεια, ακόμα κι αν οφείλετα στον φόβο, είναι η άλλη όψη του τέρατος.

Ο φασισμός στις μέρες μας φανερώνεται με δυο μορφές. Ή προκλητικός, με το πρόσχημα αντιδράσεως σε πολιτικά ή κοινωνικά γεγονότα που δεν ευνοούν την περίπτωσή τους ή παθητικός μες στον οποίο κυριαρχεί ο φόβος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ανοχή και παθητικότητα λοιπόν. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Προτιμότερο αργός και σιωπηλός θάνατος από την αντίδραση του ζωντανού και ευαίσθητου οργανισμού που περιέχουμε.

Με αυτά τα λόγια ο Μάνος Χατζιδάκις είχε από πολύ νωρίς επισημάνει αυτό που οι πολλοί εμείς το ξεχνούσαμε, μέχρι που βρεθήκαμε μπροστά στη φρίκη. Ευτυχώς φαίνεται ότι δεν το ξέχασαν οι νέοι και οι νέες μας, γεμίζοντας την πλατεία Κύπρου κα στη συνέχεια τον πεζόδρομο του «Ακταίον». Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά για το μάθημα που μας έδωσαν.»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...