Δήλωση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου για το υγειονομικό πρόβλημα του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Δήλωση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου σχετικά με το υγειονομικό πρόβλημα.                                                      

-Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το πρόβλημα υγείας που απασχόλησε και απασχολεί τους κατοίκους του νησιού.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στις συγκυρίες που ζούμε να επιστρέφουμε πίσω πολλές δεκαετίες, που υπήρχε και τότε η έλλειψη γιατρών στο νησί,  ή η πλημμελής εξυπηρέτηση  που άπτεται  του μεγαλύτερου   αγαθού  του ανθρώπου , αυτό της Υγείας.

 

       Μετά τις συνεχείς αφιξο - αναχωρήσεις  γιατρών  οι οποίοι  δεν παραμένουν στο νησί πέραν της εβδομάδας  η κατάσταση αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές  λύσεις  και με μετακινήσεις γιατρών από την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

 

       Παρά τα κίνητρα που πρόσφατα θέσπισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για να προσελκύσει γιατρούς ειδικότητας, δυστυχώς  δεν υπήρξε ανταπόκριση μέχρι σήμερα .

 

       Εμείς εμμένουμε στη θέση μας ότι στις επικείμενες προσλήψεις από το Υπουργείο, ιατρικού προσωπικού, προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά νησιά και οι δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.  Είναι εξάλλου κατοχυρωμένη συνταγματικά η νησιωτικότητα .

 

      Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευαρέσκειά μου και την ευγνωμοσύνη μου για την συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του προς τους κατοίκους του νησιού μας του παιδίατρου Νίκου Εμμανουηλίδη που πάντα είναι πρόθυμος να μας εξυπηρετεί.» 

 

     Τέλος , μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα  θα συνεδριάσει  η επιτροπή  υγείας  του Δήμου μας  και θα συγκαλέσω  έκτακτη  συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία  πολιτών , για να  παρθούν αποφάσεις να προγραμματιστούν ενέργειες  και για να αναλάβει  ο καθένας τις ευθύνες  που  του αναλογούν .

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...