Δήλωση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου για το υγειονομικό πρόβλημα του νησιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ: Δήλωση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου σχετικά με το υγειονομικό πρόβλημα.                                                      

-Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το πρόβλημα υγείας που απασχόλησε και απασχολεί τους κατοίκους του νησιού.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στις συγκυρίες που ζούμε να επιστρέφουμε πίσω πολλές δεκαετίες, που υπήρχε και τότε η έλλειψη γιατρών στο νησί,  ή η πλημμελής εξυπηρέτηση  που άπτεται  του μεγαλύτερου   αγαθού  του ανθρώπου , αυτό της Υγείας.

 

       Μετά τις συνεχείς αφιξο - αναχωρήσεις  γιατρών  οι οποίοι  δεν παραμένουν στο νησί πέραν της εβδομάδας  η κατάσταση αντιμετωπίζεται με εμβαλωματικές  λύσεις  και με μετακινήσεις γιατρών από την Κάρπαθο και τη Ρόδο.

 

       Παρά τα κίνητρα που πρόσφατα θέσπισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, για να προσελκύσει γιατρούς ειδικότητας, δυστυχώς  δεν υπήρξε ανταπόκριση μέχρι σήμερα .

 

       Εμείς εμμένουμε στη θέση μας ότι στις επικείμενες προσλήψεις από το Υπουργείο, ιατρικού προσωπικού, προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα μικρά νησιά και οι δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.  Είναι εξάλλου κατοχυρωμένη συνταγματικά η νησιωτικότητα .

 

      Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια την ευαρέσκειά μου και την ευγνωμοσύνη μου για την συνεχή και ανιδιοτελή προσφορά του προς τους κατοίκους του νησιού μας του παιδίατρου Νίκου Εμμανουηλίδη που πάντα είναι πρόθυμος να μας εξυπηρετεί.» 

 

     Τέλος , μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα  θα συνεδριάσει  η επιτροπή  υγείας  του Δήμου μας  και θα συγκαλέσω  έκτακτη  συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία  πολιτών , για να  παρθούν αποφάσεις να προγραμματιστούν ενέργειες  και για να αναλάβει  ο καθένας τις ευθύνες  που  του αναλογούν .

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...