Δήλωση της Μαρίας Βαλατσού-Μήτσου, υποψήφιας βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ
Μαρία Βαλατσού-Μήτσου, Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
-Το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, αποκτά ξεχωριστή αξία και γίνεται χειροπιαστό στο βαθμό που μπορεί να βρει την έκφραση και την εξειδίκευση του σε κάθε περιοχή της χώρας, άρα και στη Δωδεκάνησο. Χρέος δικό μας, των οργανωμένων μελών αλλά και των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος, είναι να επωμισθούμε αυτή τη διαδικασία.
Στη Δωδεκάνησο η κατάσταση που επικρατεί δεν διαφέρει και πολύ στα γενικά της χαρακτηριστικά από την εικόνα που έχουμε για όλη τη χώρα. Η οικονομική ύφεση, η επιχειρηματική δυσπραγία, η επενδυτική απραξία, η ανέχεια και η φτωχοποίηση του πληθυσμού, η ανεργία και ο εκπατρισμός νέων κυρίως ανθρώπων, έχουν πλέον ονοματεπώνυμα. Δεν είναι γενικές και αφηρημένες αναφορές και αριθμοί. Έχουν το ονοματεπώνυμο συγγενών μας, φίλων και γνωστών, γειτόνων, συναδέλφων και συγχωριανών μας. Έχουν την ταμπέλλα των μαγαζιών και των επιχειρήσεων που κλείνουν καθημερινά.
Αυτή είναι η μνημονιακή προίκα που αφήνει η συγκυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Συντρίμμια και θρύψαλα! Για τα οποία κάποιοι, έχουν ακόμα το θράσος να επαίρονται! Κι ακόμα χειρότερα να μας κοροϊδεύουν, ισχυριζόμενοι ότι τώρα θα αναστηλώσουν όσα τόσα χρόνια γκρέμισαν. Όνειρα, σχέδια, ζωές, αξιοπρέπεια και μέλλον χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών.
Η περιστασιακή και εποχική βελτίωση των δεικτών στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μοιάζει μάλλον με χρυσόσκονη πασπαλισμένη σε μπαγιάτικη τούρτα. Γιατί το όποιο όφελος από τον τουρισμό, που αποτελεί πράγματι συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, μένει κουρνιασμένο σε κάποιες τσέπες ή ακόμα χειρότερα έχει προορισμό εκτός χώρας. Δεν διαχέεται στην τοπική κοινωνία. Ακόμα κι οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην τουριστική «βιομηχανία», οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ελάχιστα μετέχουν σ’ αυτό, αφού συνήθως δεν εισπράττουν για μήνες ούτε καν το μισθό τους.
Οι βασικές υποδομές μας, μετά από δυόμιση δεκαετίες κατασπατάλησης εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, εξακολουθούν στην καλύτερη περίπτωση να είναι λειψές και ποιοτικά ανεπαρκείς, ενώ στα μικρότερα νησιά είναι σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτες.
Την ίδια ώρα, η γεωγραφική μας θέση και η γεωγραφική μορφολογία του νομού μας, αποτελούν ένα μειονέκτημα που προσθέτει αρνητικά στην όποια προσπάθεια αναστροφής της θλιβερής αυτής πορείας. Η απόσταση από το κέντρο, η δύσκολη και ακριβή συγκοινωνιακή σύνδεση μ’ αυτό, η ακόμα πιο δύσκολη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, η ανεπάρκεια και η έλλειψη ενεργειακής αυτάρκειας αλλά και αξιόλογης παραγωγής από τον πρωτογενή κυρίως τομέα, αποτελούν τα συγκριτικά μειονεκτήματά μας. Τα οποία συνεχώς «λύνονται» στα χαρτιά και με «ανέξοδες εξαγγελίες» περί εφαρμογής δήθεν νησιωτικών πολιτικών.
Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η αυριανή κυβέρνηση του Ελληνικού λαού, στηριγμένος στο λαό κι όχι στους κατ’ ανάθεση ή επάγγελμα εκπροσώπους του, φέρνει την ελπίδα και την απόφαση να υπηρετήσει αυτόν τον λαό κι όχι όσους για χρόνια τον απομυζούν και τον εκμεταλλεύονται.
Αυτοί που φοβούνται ότι θα χάσουν το βόλεμα και τα προνόμιά τους, ταράζονται και μας δείχνουν τα νύχια και τα δόντια τους. Μας φοβερίζουν με σκηνές αποκάλυψης και συντέλειας του κόσμου. Ο λαός όμως πλέον «δεν μασά»!
•    Την Πέμπτη στο Ροδίνι, ο λαός θα υψώσει τη γροθιά του, στις φοβέρες και στους εφιάλτες που θέλουν να προσθέσουν στα όνειρά μας.
•    Στις 25 του Γενάρη, γράφουμε την πρώτη σελίδα στο βιβλίο της αριστερής διακυβέρνησης της χώρας.
•    Από την επόμενη κιόλας μέρα, οι γραμμές μας θα πυκνώσουν μ’ όλους εκείνους που θέλουν να μοιρασθούν και ν’ αναλάβουν μαζί μας ευθύνες στην πορεία Ανάστασης του τόπου μας.
Μαζί τους θα εξειδικεύσουμε βήμα-βήμα, μέτρο-μέτρο, νησί με νησί, όλα όσα είναι αναγκαία για να κάνουμε τη Δωδεκάνησο, προπύργιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας!
Εμείς δεν παλεύουμε για να ξεχωρίσουμε, αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς παλεύουμε για να σμίξουμε τον κόσμο!

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...