Δήλωση στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωεκλογές από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου του Τουρισμού της Ρόδου

Δήλωση στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωεκλογές από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου του Τουρισμού της Ρόδου.
Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι από τον κλάδο του τουρισμού, άλλοι ως υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές και άλλοι απλά με την ψήφο μας, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωεκλογές και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους του κλάδου να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό στην περιοχή μας, έχουμε όλα αυτά τα χρόνια βιώσει από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτού, που μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλοπράκτορες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση αποκαλούν “ατμομηχανή της ανάπτυξης”.
Για τους εργαζόμενους, ένταση της δουλειάς, μειώσεις μισθών, ισοπέδωση δικαιωμάτων, απολύσεις, δουλειά ως που το κορμί να μην αντέχει άλλο και για σύνταξη πλέον ούτε λόγος. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ιδιαίτερα για αυτούς που δραστηριοποιούνται στον επισιτισμό, χρέη,υπολειτουργία,κλείσιμο και ανεργία. Την ίδια στιγμή όμως οι αφίξεις έφτασαν το 1.800.000, οι κλίνες των ξενοδοχείων υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό στην περιοχή μας ξεπέρασαν το αστρονομικό ποσό του 1,3 δις ευρώ.
Αυτό το, συχνά αποκαλούμενο, «τουριστικό θαύμα» των λίγων που είναι στην πραγματικότητα εφιάλτης για τη μεγάλη πλειοψηφία όλων των υπολοίπων, δεν οικοδομήθηκε από μόνο του όλα αυτά τα χρόνια.
Κρίσιμο ρόλο, έπαιξαν οι πρόθυμες διοικήσεις σε Δήμο, Περιφέρεια και παλιότερα στη Νομαρχία που άνοιξαν το δρόμο, εφάρμοσαν κατά γράμμα και εξειδίκευσαν την πολιτική και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έβαλαν πλάτη για να διευρυνθεί η μαθητεία και η ενοικιαζόμενη εργασία, να πέσουν τα μεροκάματα στους τόπους δουλειάς με κάθε λογής προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με εργαζόμενους εντελώς δωρεάν για τα αφεντικά, παίρνοντας πάνω τους τη διαφήμιση στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με χρήματα φυσικά από το δικό μας χαράτσωμα. Στηρίχτηκε η γενίκευση του AllInclusiveπου τσάκισε στην κυριολεξία τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και ενάντια στο οποίο αρνήθηκαν να πάρουν το παραμικρό μέτρο.
Σήμερα όλες οι άλλες παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια ζητούν την ψήφο των εργαζομένων  την ίδια στιγμή που και στα προγράμματά τους και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, όσοι ήταν εκλεγμένοι, δηλώνουν όρκους πίστης στο μεγάλο Τουριστικό κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαγκωνίζονται ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής και παράλληλα παλεύουν να πείσουν ότι εργάτες και μικρομαγαζάτορες έχουν να κερδίσουν από την καπιταλιστική ανάπτυξη του κλάδου.
Η μέχρι τώρα πείρα, άλλα δείχνει! Να γίνει λοιπόν η πείρα από την καθημερινή μας ζωή, κριτήριο ψήφου και στις τρεις κάλπες. Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένη δύναμη, να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ που αποτελεί εγγύηση για αγώνα και θα αξιοποιήσει τη δύναμή του σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωκοινοβούλιο για να ακούγεται η φωνή του λαού μέσα στα συμβούλια.
Εργαζόμενοι
Κώστας Γιαννόπουλος μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μιχάλης Τσουρούτης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων MiraMare, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
ΤσαμπίκοςΧατζηκωνσταντής, γραμματέας  του Σωματείου εργαζομένων MiraMare, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Αναστασία Δημητριάδη, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Νίκος Τσαμπανάκης, αρχιμάγειρας, απολυμένος από το ξενοδοχείο Καψής, αντιπρόσωπος στο συνέδριο του ΕΚΡ
Νίκος Αγγελίδης, συνταξιούχος, πρώην πρόεδρος στο Σωματείο Μαγείρων
Γιάννης Περάκης, μάγειρας, εργαζόμενος στον επισιτισμό, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Αναστασία Γραμματικοπούλου, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Αλεξάνδρα Δημάκη, ταμίας του Σωματείου εργαζομένων του MiraMare, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μανώλης Αναστασάς, εργαζόμενος στον επισιτισμό
Νίκος Αλβανός, συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Έφη Σφενδουράκη, συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μαρία Κλειδωνιάρη, συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος, πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, από τους πρωτεργάτες της μεγάλης απεργίας του 82 στη Ρόδο, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
Μεχμέτ Μεζάν, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γιώργος Κλημαντής, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων
Γιώργος Κατίνας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων του Sunwing
Γιώργος Λεβαντάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου του MiraMare, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Αλέξανδρος Κωτσαδάμ, απολυμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Γιάννης Μαγκαφάς, ξενοδοχοϋπάλληλος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μαίρη Λαζάρου, ξενοδοχοϋπάλληλος, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Μανώλης Μπακάλης, γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών, μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γιώργος Ψυλάκος, σπουδαστής της ΑΣΤΕΡ

Αυτοαπασχολούμενοι,
Μπάμπης Νάκης, φοροτεχνικός σε ξενοδοχείο, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Μιχάλης Ποτήρης, ιδιοκτήτης σνακ μπαρ, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Γιάννης Τσαμπής, εστιάτορας
Μιχάλης Βουτσής, ομπρελάς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Στάθης Περούλης, ιδιοκτήτης σνακ μπαρ, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...