Δήλωση Ν. Σαντορινιού για την υποστελέχωση του Κ.Υ Ρόδου

Αθήνα, 24/11/2021-ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ mega Εμβολιαστικό Κέντρο του νησιού 

- Προκαλεί ανησυχία το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Ρόδου, το οποίο «δυναμιτίζει» την ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών. Προκαλεί, επίσης, απορία -που αναζητεί απαντήσεις-, για ποιο λόγο έκλεισε το mega εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, και γιατί δεν ανοίγει ξανά.

Ενώ οι πολίτες το τελευταίο διάστημα σπεύδουν να εμβολιαστούν είτε με την αναμνηστική δόση είτε για πρώτη φορά, ενώ σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται πάνω από 500 εμβολιασμοί στο Κ.Υ., η έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης αναγκάζει τους υγειονομικούς να αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα χρέη, κλείνοντας αναγκαστικά δύο από τις έξι εμβολιαστικές γραμμές. Ήδη συμπολίτες μας, παραπονιούνται για τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί στο σύστημα για το κλείσιμο ενός ραντεβού.

Από την άλλη, το mega εμβολιαστικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν είχε καν εποχική λειτουργία. Άνοιξε στα τέλη Μαΐου, με πανηγυρικά εγκαίνια και κόστος σε υποδομή και εξοπλισμό, και έκλεισε στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από την Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία. Το κυριότερο, αναμένουμε άμεση στελέχωση με το απαραίτητο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός των νησιωτών.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

O πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος πετάει ξανά το γάντι στον πρόεδρο του ΟΠΡΟΤΟΥΡ και τον...
Top Chef στον διαγωνισμό του τηλεοπτικού Skai αναδείχτηκε χθες το βράδυ η Ροδίτισσα Ειρήνη...
Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Ο...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...