Δέκα λάθη που θα καταστρέψουν το Laptop σου.

Ο φορητός υπολογιστής είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είτε το χρησιμοποιούμε για εργασία, για ενημέρωση ή για ψυχαγωγία, αποτελεί ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρω τα 10 σημαντικότερα και καθημερινά λάθη που αν προσέξετε θα αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις και θα διατηρήσετε το Laptop σας σαν καινούργιο.

  1.  Καθαρίζουμε το σύστημα ψύξης του Laptop μια φορά το χρόνο. (αν καπνίζετε 2 με 3 φορές και εξηγώ παρακάτω γιατί)
  2.  Δεν αφήνουμε το τασάκι με το αναμμένο τσιγάρο διπλά στον αεραγωγό ψύξης του Laptop. Η νικοτίνη σε συνδυασμό με την σκόνη και την υγρασία δημιουργεί ένα πολύ σκληρό σώμα που κλείνει τους αεραγωγούς του laptop τελείως.
  3.  Δεν αφήνουμε ποτήρια με υγρά διπλά στο Laptop.
  4.  Δεν παίρνουμε το Laptop στο κρεβάτι και το τοποθετούμε πάνω από τα σκεπάσματά μας γιατί κλείνουμε το σύστημα ψύξης. Τοποθετήστε μία βάση με ή χωρίς ανεμιστήρες.
  5.  Δεν ανοίγουμε την οθόνη του Laptop από τις άκρες αλλά από το κέντρο της οθόνης, εκεί που είναι η κάμερα. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες να σπάσουμε την οθόνη.
  6.  Δεν τοποθετούμε το laptop στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι όταν μας έχει πάρει ο ύπνος. Μπορεί να ξυπνήσουμε ξαφνικά και αντί να πατήσουμε στο πάτωμα να πατήσουμε το Laptop.( Όσο και απίστευτο να σας φαίνεται συμβαίνει ΠΑΡΑ πολύ συχνά)
  7.  Αφαιρούμε τελείως την μπαταρία στο 80% όταν δεν την χρησιμοποιούμε.
  8.  Δεν αφήνουμε την μπαταρία του Laptop τελείως άδεια για πολύ καιρό.
  9.  Δεν είναι το Format η λύση στο ότι πάει αργά το Laptop, μπορεί να έχετε hardware πρόβλημα. ( Συνήθως έχει θέμα με τον σκληρό δίσκο λόγω συχνών μετακινήσεων ή κακομεταχείρισης )
  10.  Δεν μεταφέρουμε το laptop μας χωρίς τσάντα μεταφοράς ειδική για laptop.

Tech news by PnG Solutions

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...
16 Μαΐου 2023   ΘΕΜΑ:  «Συγκέντρωση-Σταθμός. Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στην...
Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...