Γ. Χατζημάρκος προς Γ. Ιατρίδη: Πόσα ψέματα χωράνε σε μια δήλωση;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πόσα ψέματα χωράνε σε μια δήλωση;

- “Όταν ο Γιάννης Ιατρίδης αποφασίσει να πει την αλήθεια, θα γίνει συνομιλητής μου. Μέχρι τότε μπορεί να λειτουργεί με τον τρόπο που πάντα ήξερε”

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, σε δήλωση του προέδρου της ΔΕΡΜ ΑΕ, Γιάννη Ιατρίδη:

 

Η ανερμάτιστη δήλωση του Γιάννη Ιατρίδη αξίζει απάντησης από εμένα τον ίδιο και όχι από συνεργάτη μου. Κυρίως γιατί είναι μνημείο μιας πολιτικής και μιας αντίληψης των “εύκολων” δεκαετιών. Και βέβαια, για μια ακόμη φορά, καλούμαι να απαντήσω σε ψέματα.

 

Η δισέλιδη ανακοίνωση του Γιάννη Ιατρίδη στηρίζεται σε όσα ψέματα μπόρεσε να ανακαλύψει και ξεδιάντροπα να αραδιάσει, υποδυόμενος αυτή τη φορά τον ρόλο του αδικημένου ή κυνηγημένου ῾῾εργάτη του λαού῾῾.

 

Πόσα ψέματα μπορούν να χωρέσουν σε μια δήλωση;

 

Ψέμα 1ο : Ισχυρίζεται ο Γιάννης Ιατρίδης ότι ουδέποτε δόθηκε εξήγηση για ποιο λόγο απορρίφθηκε από την ΕΥΔ το αίτημα για συμπληρωματική σύμβαση για την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

 

Απολύτως ψευδές. Με το υπ' αριθμόν 495 έγγραφο της 16/05/2020, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, ως πολύ σοβαρή υπηρεσία, απάντησε όπως κάνει πάντοτε, ότι η εν λόγω πρόταση ήταν “μη επιλέξιμη για χρηματοδότηση”.

Αυτά ως προς το πρώτο ψέμα περί άγνοιας.

 

Ψέμα 2ο: Ισχυρίζεται ότι ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι ο Περιφερειάρχης δεν επρόκειτο να παραστεί στην εκδήλωση των εγκαινίων της εισόδου της Κοιλάδας, με τη δικαιολογία των “προσωπικών λόγων”, επικαλούμενος και σε αυτή την περίπτωση αναληθή γεγονότα.

 

Ο υποβιβασμός του δημοσίου διαλόγου σε επίπεδο γελοιότητας, επιτέλους, δεν μπορεί να μας αφορά όλους. Το μόνο που ήταν γνωστό σε όλους, πλην του Γιάννη Ιατρίδη, ήταν ότι την ημέρα και την ώρα των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης ταξίδευε προς το Αγαθονήσι, όπου νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας είχε την τιμή να υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην πρώτη της επίσημη επίσκεψη σε νησί του Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ψέμα 3ο: Ισχυρίζεται ότι το υποέργο της ανάπλασης της Κοιλάδας που απεντάχθηκε, ήταν ενταγμένο στο Ε.Π. “Νότιο Αιγαίο” από το 2014 και μάλιστα αναρωτιέται ο αδικημένος εργάτης του λαού, τι έκανε η Περιφέρεια επί 7 ολόκληρα χρόνια που περίμενε.

 

Αν είχε την ελάχιστη συγκρότηση, θα έβλεπε ότι το έργο δεν εντάχθηκε το 2014, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, αλλά τον Μάρτιο του 2018 και η παραβίαση του σχετικού χρονοδιαγράμματος που η απόφαση του 2018 περιελάμβανε, προφανώς δεν αφορά τον φορέα χρηματοδότησης, αλλά μόνο τον φορέα υλοποίησης, που από ό,τι καταλάβαμε από την δισέλιδη ανακοίνωση, εναλλάσσεται μεταξύ του ιδίου του Γιάννη Ιατρίδη και του Δήμου Ρόδου κατά το δοκούν, αφού ο ίδιος, για τον εαυτό του, διατηρεί μόνο το ιερό δικαίωμά του στη δόξα.

 

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά – και θα το κάνω ο ίδιος όσες φορές χρειαστεί – ότι ο υποβιβασμός του δημοσίου διαλόγου σε επίπεδο γελοιότητας δεν μας αφορά όλους, όπως δεν έχουμε όλοι την ανάγκη να ψευδόμαστε δημόσια και ξεδιάντροπα, για να είμαστε στη δημοσιότητα.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...