Γ. Χατζημάρκος: «Θα προχωρήσει κανονικά η συνεργασία μας με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Κανονικά θα προχωρήσει η συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που ενέκρινε προσφάτως  το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια συνεργασίας που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με εκπροσώπους της εταιρείας, μετά το ζήτημα που προέκυψε, όταν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την πιστοποίηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Γιώργος Φιλιππάκος, ο προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία.

Όπως δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης, η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχιστεί κανονικά, με την διαφοροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης στο επίμαχο σημείο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής της από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου το δυναμικό της εταιρείας να μπορέσει να συμμετάσχει στο έργο της πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος, επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούλησή του να συνεχίσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το έργο της, δήλωσε:  «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά, διαφοροποιώντας το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης. Μάλιστα,  αποφασίσαμε  και την αύξηση του προϋπολογισμού για την σχετική δράση, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία μας το συντομότερο δυνατόν, μόλις δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις,   και με τρόπο αποτελεσματικό για τις ανάγκες του τόπου».


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...